Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📢 13 Nisan 2026 Resmi Gazete Yayımlandı: İşte Yürürlüğe Giren Kararlar

📍13 Nisan 2026 tarihli Resmi Gazete yayımlandı. Ülke gündemini yakından ilgilendiren birçok yeni karar, yönetmelik ve ilan, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan kararlar, vatandaşlar ve ilgili kurumlar tarafından araştırılmaya başlandı. Resmi Gazete’de yer alan düzenlemeler, başta yükseköğretim olmak üzere çeşitli sektörleri doğrudan etkileyecek nitelikte.

Akdeniz Üniversitesi için Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği yayımlandı. Ayrıca, İstanbul Okan Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanat ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yönetmeliği de Resmi Gazete’de yerini aldı.

İstanbul Topkapı Üniversitesi’nin Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. Bu değişiklik, üniversitenin lisansüstü programlarına ilişkin süreçlerde güncelleme sağlıyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi’ne ait bir dizi merkezin yönetmeliklerinde değişiklik kararları alındı. Bitki Sağlığı Kliniği Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Aynı üniversiteye bağlı Deniz Kaplumbağaları İlk Yardım Tedavi ve Kurtarma Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yönetmeliğinde de revizyona gidildi. Bu değişiklik, deniz kaplumbağalarının korunması ve tedavisine yönelik çalışmaların yasal çerçevesini güncelliyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi yönetmeliğinde de değişiklik yapıldı. Ayrıca, aynı üniversitenin Üniversite Sanayi İşbirliği ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin yönetmeliğinde de revizyon gerçekleştirildi.

Yalova Üniversitesi için ise Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayımlandı. Bu yönetmelik, üniversitenin sürekli eğitim faaliyetlerinin yasal dayanağını oluşturuyor.

Resmi Gazete’de ayrıca, T.C. Merkez Bankası’nca belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri de ilan edildi. Bu değerler, finansal piyasalar açısından önemli bir referans niteliği taşıyor.

Sizce bu yönetmelik değişiklikleri, ilgili üniversitelerin eğitim ve araştırma kalitesini nasıl etkileyecek?
1280x1280

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri