Okullarda ara tatilin kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusu gündemdeyken, öğrenciler yılın ikinci ara tatiline çıkmaya hazırlanıyor. Bu 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 10 ve 14 Kasım tarihleri arasında yapılmıştı. Ara tatilin ardından yarıyıl tatili de 19 Ocak Pazartesi günü başlamıştı.
İkinci dönem ara tatili, cuma günü yapılacak son ders ile başlayacak. Öğrenciler, bayram tatili ve hafta sonu ile birleşen bu dönemde 9 gün tatil yapacak. Tatil süresince öğretmenlerin seminerleri ise çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
Bu arada liseye ve üniversiteye geçecek öğrenciler için sınav zamanı da yaklaşıyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 14 Haziran'da yapılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Sınav başvurularını kaçıran adaylar için geç başvuru süresi de bugün sona eriyor. Sınava başvurmak isteyenler, saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden işlemlerini tamamlayabilecek.
Sizce ara tatiller öğrencilerin akademik başarısı ve motivasyonu için faydalı mı?