Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎓 2026 Yaz Tatili Tarihleri Açıklandı: İşte Okulların Kapanacağı Tarih

📍Okulların ne zaman kapanacağı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. İkinci dönem ara tatilinin tamamlanmasının ardından, gözler yaz tatili tarihlerine çevrildi. 2025-2026 eğitim öğretim yılı, Haziran ayında dağıtılacak karnelerle son bulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı takvimine göre, yaz tatili 26 Haziran 2026 Cuma günü dağıtılacak karnelerin ardından başlayacak. Bu tarih, aynı zamanda okulların kapanış tarihi olarak belirlendi.

2026-2027 eğitim öğretim döneminin başlangıç tarihi ise henüz netlik kazanmadı. Yeni dönemin takvimi, ilerleyen zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ayrıca duyurulacak.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan ve tüm illere gönderilen "2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi" konulu genelge, yeni yılın tüm tarihlerini detaylandırıyor. Buna göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 1 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Okullarda birinci dönem, 8 Eylül Pazartesi başlayacak ve 16 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek. 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında, okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 1-5 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri düzenlenecek.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik rehberlik çalışmaları yapılacak. Bu çalışmaların amacı, öğrencilerin okul hakkında bilgilendirilmesi ve yeni ortama uyumlarının sağlanması olarak açıklandı.

Birinci dönem ara tatili, 10-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yarıyıl tatili ise 19 Ocak 2026 Pazartesi başlayacak ve 30 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem, 2 Şubat 2026 Pazartesi günü başlayacak ve 26 Haziran 2026 Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönemin ara tatili ise 16 Mart 2026 tarihinde başlayıp 20 Mart 2026 Cuma günü sona erecek.

Sizce yaz tatili tarihleri öğrenciler ve aileler için uygun bir döneme denk geliyor mu?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri