Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎯 2026 YKS Tarihleri Açıklandı: Sınav Erteleme İddialarına Yanıt

📍2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için hazırlıklarını sürdüren milyonlarca aday, sınav takvimine ilişkin ortaya atılan iddiaları yakından takip ediyor. Son günlerde özellikle sosyal medyada yayılan “YKS ertelenecek mi?” sorusu, 2026 FIFA Dünya Kupası ile tarihlerin çakışabileceği yorumlarıyla birlikte yeniden gündeme geldi.

Adaylar ve veliler için en doğru bilgi kaynağının ÖSYM’nin resmi duyuruları olduğu belirtilirken, sosyal medyada yer alan iddialara temkinli yaklaşılması gerektiği vurgulanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın LGS kapsamında yaptığı takvim güncellemesi sonrası gözler bu kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na çevrildi. LGS’nin, milli takım maç programıyla çakışması nedeniyle 14 Haziran’dan 13 Haziran’a alınması, benzer bir değişikliğin YKS için de olup olmayacağı sorusunu gündeme taşıdı.

Ancak ÖSYM tarafından yapılan planlamaya göre, 2026 YKS takviminde herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Sınav tarihinin öne çekilmesi ya da ertelenmesine ilişkin resmi bir karar alınmış değil.

2026 ÖSYM sınav takvimi kapsamında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 20–21 Haziran 2026 tarihlerinde yapılacak.

YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 20 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak.

21 Haziran Pazar günü saat 10.15’te Alan Yeterlilik Testleri (AYT) uygulanacak. Aynı gün gerçekleştirilecek olan üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45’te yapılacak.

Böylece 2026 YKS, iki gün süren üç oturumla tamamlanmış olacak. 2026 YKS sonuçları ise 22 Temmuz 2026 tarihinde ÖSYM tarafından ilan edilecek.

Sizce sınav tarihlerinin bu şekilde netleşmesi adayların hazırlık sürecini nasıl etkiler?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri