Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🩺 36 Yeni İlaç SGK Geri Ödeme Listesine Dahil Edildi

📍Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir sosyal medya paylaşımı yaparak, vatandaşların ilaç ve tedaviye erişimini güçlendirmeye devam ettiklerini açıkladı. Bakan Işıkhan, bu kapsamda önemli bir adım atıldığını duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla gerçekleştirilen bu düzenleme ile toplam 36 yeni ilaç geri ödeme listesine eklendi. Söz konusu ilaçların 27 tanesinin yerli üretim olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bakanın açıklamasına göre, ilaçlar hemofili, kan ürünü ve alerji aşısı başta olmak üzere çeşitli hastalık alanlarını kapsıyor. Listeye eklenen diğer tedavi alanları arasında diyabet, enfeksiyon, enzim eksikliği ve bağışıklık hastalıkları yer alıyor.

Vedat Işıkhan, konuya ilişkin mesajında hastalara şifa olmasını diledi ve tüm vatandaşlara sağlıklı bir ömür temenni etti. Açıklama, hayırlı bayramlar dilekleri ile sona erdi.

Bu gelişme, özellikle kronik ve özel tedavi gerektiren hastalıklarla mücadele eden vatandaşlar için maliyet anlamında büyük bir rahatlama sağlayacak. Yerli ilaç üretiminin desteklenmesi de dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

Sizce sağlık sisteminde öncelik verilmesi gereken bir sonraki adım ne olmalı?
ilac-2361320.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri