Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu finalinde bugün deplasmanda Kosova’nın konuğu olacak. Bu kritik maç öncesinde Fad...

Montella, göreve gelmesinin ardından geçen 2,5 yıl hakkında konuşarak bir bilanço çıkardı. Montella, "Benim için çok önemli olan ve kalbimden gelen bu sözleri söylerken önceliğimiz tabii ki futbolcularımız. Futbolcularımız için ilk düşüncem, onlar gerçek adamlar. Gerçek adamlar olarak elinden gelen her şeyin en iyisini yaptılar" ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam, "Çok zor bir dönemde göreve geldim. Çok önemli bir takıma karşı ilk maçımızı oynadık. Belki de kendi tarihi boyunca kendi evinde kaybetmemiş Hırvatistan'ı yendik" dedi. Oyuncuların bu başarıdan sonra kendisine her şeylerini verdiklerini ve mücadeleyi bırakmadıklarını vurguladı.

Montella, futbolcuların formalarının arkasında sadece kendi isimlerinin değil, büyük Türk halkının isminin yazdığının bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. Bu büyük milleti temsil ettiklerinin her zaman farkında olduklarını belirtti.

"Buraya geldiğimden beri bu ülkenin bana kendilerinden birisi gibi hissettirmesini kalbimde taşıyorum" diyen Montella, bu sevgiye karşılık vermek için her zaman gururla, tutkuyla ve alçakgönüllülükle mücadele ettiğini aktardı.

Montella, Avrupa Şampiyonası'na lider olarak katılmalarının, Uluslar Ligi'nde A Ligi'ne yükselmelerinin ve FIFA sıralamasında 42'ncilikten 25'inci sıraya yükselmelerinin kendisini yüzde 110 Türk gibi hissettirdiğini ifade etti.

"Yarın birbirimiz için savaşarak uzun zamandır beklediğimiz hayali gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyen Montella, sözlerini şöyle sürdürdü: "Futbolculardan bahsederken sadece burada olanlar değil, daha önce bizimle olanlar, sakatlıktan ve başka sebeplerden dolayı bizimle olamayanlardan da bahsediyorum."

Rakip Kosova'dan övgü dolu sözlerle bahseden Vincenzo Montella, "Kosova hak ederek buralara geldi. Devamlılık getirdiler, grupta da oynadıkları futbolla taktiksel kurguların görüldüğü çok net bir oyun var" değerlendirmesini yaptı.

Hedefe ulaşmak istediklerini ancak final maçı olmasından dolayı baskı hissettiklerini aktaran Montella, "Baskıyı herkes hisseder, sonuçta bu bir final. 24 yıldır gitmediğimiz için birçok futbolcumuz doğmamıştı" dedi.

Rakibin planına çalıştıklarını dile getiren Montella, "Rakibin güçlü yönlerini biliyoruz. Onların güçlü yönlerini törpülemeyi de biliyoruz. Oyun kurgularımızı çalıştık ve kendi özelliklerimizi ön plana çıkaracak konuları da ayarladık" şeklinde konuştu.

Montella, Kosova Milli Takımı'nın komple bir takım olduğunu söyleyerek, "Belki yarınki maç diğer maçlar gibi domine edeceğimiz bir maç olmayabilir. Ama bazı anlarda, topa sahip olduklarında ve kayıp yaşadıklarında zarar verebileceğimiz anlar olacaktır" ifadelerini kullandı.

Final maçının deplasmanda oynanmasının bir bahane olmadığını vurgulayan Montella, "Aslında bu finali evimizde oynamak isterdik ama kura bizi buraya getirdi. Ama bu bizim için bahane olmaz, sahanın boyutları her yerde aynı" dedi.

Futbolcularından kafalarının rahat şekilde oynamalarını isteyeceğini belirten Montella, "Mesajım şu olacak; kafanız rahat şekilde oynayın. Kendi özelliklerinizi kullandığınızda neleri yaptığınızı hepimiz gördük" mesajını verdi.

Dünya Kupası'na katılmaları halinde eşleşecekleri rakipleri henüz dikkatli şekilde incelemediğini aktaran İtalyan teknik adam, "Rakiplerimize bakmadım bile. Kiminle nasıl oynayacağımızı şu anda düşünmüyorum. Konsantrasyonumuz tamamen yarın için" şeklinde konuştu.

Kendisini Türk gibi hissettiğini bir kez daha dile getiren Montella, "İnsanlarımız sanki zorluyormuşuz gibi hissedebilirler ama ben gerçekten böyle hissettiğim için bunu dile getiriyorum. Kültürlerimiz çok benzer. Türk gibi düşünebiliyorum, Türk gibi yemek yiyorum, gerçekten Türk gibi hissediyorum" dedi.

Son olarak Zeki Çelik'in durumu hakkında bilgi veren Vincenzo Montella, "Zeki'yi ilk maçta riske etmek istemedik, takımla bütün antrenmanları tamamladı. Yarın bakacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Öte yandan Ay-yıldızlılar, basın toplantısı öncesinde Fadıl Vokrri Stadyumu'nda yürüyüş yaptı.

Sizce A Milli Takım, 24 yıl sonra Dünya Kupası vizesini alabilecek mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri