Krishnamoorthi, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı değerlendirmede, Melania Trump'ın "Epstein kurbanı olmadığı" yönündeki açıklamasına atıfta bulundu. Demokrat temsilci, "Eğer First Lady adını temize çıkarmak istiyorsa, Gözetim Komitesinin önüne çıkıp yeminli ifade vermelidir." şeklinde konuştu. Açıklamasının devamında, "Aksi takdirde, bu (açıklama), sadece utanmazca bir kitap tanıtımından öte bir şey değildir." ifadelerini kullanan Krishnamoorthi, Trump ailesinin isimlerini temize çıkarmak için eşsiz bir konumda olduğunu savundu. Temsilci, "Peki neden bunu yapmıyorlar?" sorusunu yönelterek, Başkan Donald Trump'ın bu konuda pasif davrandığını ileri sürdü. Talebin, First Lady'nin geçen gün yaptığı açıklamaların hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Melania Trump, dün Beyaz Saray'dan basına yaptığı açıklamada, kendisiyle ilgili iddiaları kesin bir dille reddetmişti. "Ben Epstein'ın kurbanı değilim. Epstein beni Donald Trump ile tanıştırmadı." diyen First Lady, eşiyle 1998 yılında New York'taki bir partide tesadüfen tanıştıklarını belirtti. Bu ilk karşılaşmanın, kendi kitabında belgelenmiş ve ayrıntılı bir şekilde anlatıldığını ifade eden Melania Trump, Başkan Trump ile kendisini Epstein'ın tanıştırdığı iddialarını da tekzip etti. Ayrıca, kendisini Epstein ile ilişkilendiren iddiaları reddederek, mağdurlar için bir kongre oturumu düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. First Lady ayrıca, Epstein'ın eski suç ortağı Ghislaine Maxwell'e e-posta gönderdiğini kabul etti. Ancak bu yazışmanın "sıradan bir yazışmadan öte bir şey olarak sınıflandırılamayacağını" savunarak, ilişkinin sıradanlığına vurgu yaptı. Sizce Melania Trump'ın Kongre komitesi önünde ifade vermesi gerekli mi? |
|