| Göktaş, ebeveynlere rehberlik etmek amacıyla hizmetleri yaygınlaştırdıklarını belirterek, eğitim, ekonomi, kültür, sağlık ve ulaşım gibi her alanda ailelerin yanında olmaya çalıştıklarını vurguladı. “Aile Dostu Ekosistem” anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Bakan, aileyi koruyan, değerlerini yaşatan ve güçlü bir toplumun temelini ailede gören bir vizyonla ilerlediklerini kaydetti. Son yıllarda sosyal medyanın etkileri ve dijital risklerin aileler için önemli bir endişe kaynağı haline geldiğine dikkat çeken Göktaş, bu sorunların ancak bilinçli kullanım ve dijital farkındalıkla aşılabileceğini söyledi. Bakanlık olarak toplumu, aileleri ve özellikle çocukları dijital tehlikelerden korumak için yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Göktaş, Aile Akademi Platformu’nun bu yolda önemli katkılar sunduğunu belirtti. Platform kapsamında hem vatandaşlara hem de bakanlık personeline yönelik çeşitli eğitim içerikleri sunulduğunu aktaran Bakan, ailelerin birlik ve beraberliğini güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade etti. Göktaş, “Aile yapısını güçlendirmek, sosyal hizmetlerin etkinliğini artırmak ve toplumsal farkındalığı yükseltmek amacıyla geçen yıl bu platformu hayata geçirdik.” dedi. Platformda, Aile Eğitim Programı, Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi, Çocukların Yaşam Becerilerinin Güçlendirilmesi ve Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimleri gibi geniş bir yelpazede eğitim içerikleri sunulduğunu bildirdi. ANKA Çocuk Destek Programı modülleri ile Veri Güvenliği eğitimlerinin de platformda yer aldığını kaydeden Bakan, bu kapsamlı eğitimler sayesinde on binlerce kişiye ulaşıldığını vurguladı. Söz konusu eğitimlerle bireylerin ve bakanlık çalışanlarının bilgi, farkındalık ve yetkinliklerinin artırılmasının hedeflendiğini belirten Göktaş, vatandaşlara yönelik eğitimlerde aile içi iletişim, evlilik ve çocuk gelişimi gibi konuların işlendiğini aktardı. Bakanlık personeline yönelik eğitimlerde ise mesleki becerilerin geliştirilmesi, yasal düzenlemeler, kriz yönetimi ve teknoloji kullanımı başlıklarının öne çıktığını ifade etti. Aile Akademi Platformu’nun e-Devlet ile entegre şekilde tasarlandığını ve eğitimlere katılım ile başarı belgelerinin buradan doğrulanabildiğini açıklayan Göktaş, bu sayede katılımcıların kendilerine uygun zamanlarda eğitimlere erişebildiğini söyledi. Eğitimlerin çevrim içi sunulmasının hedef kitleyi genişlettiğini de sözlerine ekleyen Bakan, bu yöntemin geleneksel yöntemlere kıyasla zaman ve maliyet tasarrufu sağlayarak bütçeye katkı sunduğunu belirtti. Sizce aile içi iletişim ve dijital güvenlik eğitimleri, toplumumuzun geleceği için ne kadar önemli? |
|