🫕 Ankara'da Ramazan Ayı Öncesi Fahiş Fiyat Denetimleri Yoğunlaştı

📍 Ankara'da, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik denetimler tüm hızıyla devam ediyor. Bu denetimlerin temel amacı, tüketicilerin haklarını korumak ve haksız fiyat uygulamalarına karşı önlem almaktır.

Denetimler kapsamında, temel gıda maddeleri ve çeşitli tüketim ürünlerinin etiket bilgilerinde yer alan fiyatlar ile kasada müşterilerden alınan fiyatlar arasındaki uyumluluk titizlikle inceleniyor. Ekipler, piyasadaki olası haksız fiyat artışlarını önlemek amacıyla, ürünlerin tedarik zincirindeki alış ve satış tutarlarını da detaylı bir şekilde mercek altına alıyor.

Ankara Ticaret İl Müdürü Elif Tan, sürdürülen çalışmaların önemini vurgulayarak, "Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde haksız fiyat uygulamalarına kesinlikle fırsat vermemek adına, Ankara genelinde denetimlerimizi yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Bu denetimlerimizde özellikle temel gıda ve tüketim ürünleri öncelikli olarak incelenmektedir. Bununla birlikte, Ramazan ayına özgü olarak tüketimi artan tatlılar, şekerlemeler, çikolatalar ve çeşitli atıştırmalık ürünler de kontrol ve denetim kapsamımızdadır" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın dört bir yanında hayata geçirilen bu titiz çalışmalar, vatandaşların bayram alışverişleri sırasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına büyük bir önem taşıyor. Denetimlerin hem yaygın hem de düzenli bir şekilde sürdürülmesi, serbest piyasanın şeffaflığını sağlamak ve tüketici nezdinde güven unsurunu güçlendirmek açısından kritik bir role sahip bulunuyor.

Vatandaşların bayram hazırlıklarını yaparken adil fiyatlarla alışveriş yapabilmesi için bu denetimlerin etkinliği nasıl değerlendirilebilir?

🚀 Anlık son dakika haberleri ve tartışmalar için Telegram kanalımıza katılın:
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri