Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Annesi Türk, babası Filistinli olan lise öğrencisi Meryem Yılmaz Jarada, İsrail ablukası altındaki Gazze'de dünyaya geldi. Meryem'in annesi, ...

Annesinden ayrı düşen Meryem, babası ve kardeşleriyle bombardıman altında yaşam mücadelesi verdi. Ailesi ile Türkiye'ye gelebilmek için birçok girişimde bulundu ancak sonuç alamadı.

İki yıl boyunca annesine kavuşacağı günü hayal eden Meryem, 2025'te sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediği bir videoyu yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile bu çağrıyı yerine getirmek için harekete geçen Türk yetkililer, Meryem ve kardeşlerinin Türkiye'ye getirilmesini sağladı.

Ankara'ya 2025 yılının son aylarında getirilen Gazzeli Meryem, o dönemde AA'ya verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir gün telefonda konuşmayı ya da yüz yüze gelmeyi hayal ettiğini söyledi. Meryem'in bu hayali, 11 Mart tarihindeki AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gerçekleşti.

TBMM İdare Amiri ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Meryem'i Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştürdü. Turan, görüşmeye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meryem'in yayımladığı videoda etkili sözler sarf ettiğini aktardı.

Turan, Meryem Yılmaz Jarada'yı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme hayalini gerçekleştirmek için Meclis'e davet ettiklerini söyledi. Grup Toplantısı öncesi gerçekleşen buluşmada Cumhurbaşkanı'nın mutlu olduğunu ve Meryem'e güzel sözler söylediğini ifade etti.

Hasan Turan, "Meryem'in yüzünde açan gülücük bizi de mutlu etti." dedi. Gazze'deki çocukların ve kutsal beldelerin özgürlüğe kavuşması için dualarının ve mücadelelerinin sürdüğünü vurguladı.

Meryem de Türkiye'ye teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanımız bizi Gazze'den çıkarttı, çok şükür annemizle sağ salim kavuşabildik." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletmek için Meclis'te olduğunu dile getirdi.

Meryem, "Bugün ilk defa Cumhurbaşkanımızla kavuştum. Onunla buluştuk. Çok şükür onu gördüm, teşekkür ettim." ifadelerini kullandı. Konuşmasını, Gazzeli çocuklar için kurtuluş temennisiyle tamamladı.

Meryem'in annesi Kevser Yılmaz Jarada da çocuklarına kavuşmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tüm Gazze halkına selamet ve kurtuluş diledi.

Kevser Jarada, "Meryem'in tek isteği vardı, Cumhurbaşkanımızı görüp teşekkür etmekti. Ona 'dede' diye hitap etmişti. Kendisini çok seviyor, ailecek seviyoruz." dedi. Çocuklarının eğitimlerinin devam ettiğini ve yeni düzenlerini kurmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

"İnşallah bütün İslam alemine, Gazze halkına güzel günler olacak, onu bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Sizce bu tür kişisel temaslar, büyük insani krizlerde umut ve dayanışma mesajı iletmekte ne kadar etkilidir?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri