Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎓 AÖL 2. Dönem Sınav Soruları ve Cevapları Açıklanma Tarihi Belli Oldu

📍Açık Öğretim Lisesi 2025-2026 eğitim öğretim yılı 2. dönem yazılı sınavları bu hafta sonu gerçekleştiriliyor. Sınavlar, 81 il ve belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde uygulanacak.

Sınavlar üç ayrı oturum halinde düzenlenecek. İlk oturum 14 Mart 2026 Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak. İkinci oturum aynı gün 14.00’te yapılacak.

Üçüncü ve son oturum ise 15 Mart 2026 Pazar günü 10.00’da uygulanacak. Her bir oturumda adaylara 100 dakika süre verilecek ve her dersten 10’ar soru sorulacak.

Sınavın tamamlanmasının ardından öğrenciler, soruları ve cevap anahtarlarını beklemeye başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav soruları ile cevap anahtarlarını 18 Mart 2026 tarihinde yayımlayacak.

Öğrenciler, yayımlanan soru ve cevaplara
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
,
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
ve
internet adreslerinden erişebilecek. Sınav sonuçları ise 22 Nisan 2026 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar,
adresinden öğrenci kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılarak öğrenilebilecek. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacak.

Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100] formülü kullanılacak. Yanlış cevaplar puan hesaplamasına dahil edilmeyecek ve puanlar en yakın tam sayıya yuvarlanacak.

Değerlendirme sırasında, Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercilerince iptal edilen sorular değerlendirme dışı bırakılacak. Kalan geçerli soruların puan değeri yeniden belirlenerek puanlama yapılacak.

Cevap anahtarında hata tespit edilmesi ve bunun Merkez Sınav Kurulu tarafından onaylanması durumunda, ilgili sorular iptal edilmeyecek. Doğru seçenekler dikkate alınarak değerlendirme bu sorularla tamamlanacak.

Sizce sınav sorularının cevap anahtarlarıyla birlikte yayımlanması, öğrencilerin not hesaplamasını kolaylaştırıyor mu?
1280x1280

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri