Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aralıklı Oruçta Maden Suyu İçmek Açlığı Bastırır mı? Deneyimlerim

Fidayda

Üye
Merhaba arkadaşlar! Yaklaşık 4 aydır 16:8 aralıklı oruç düzenini deniyorum ve en büyük savaşım, özellikle sabah saatlerinde gelen o acayip açlık hissi oluyor. Herkes gibi ben de bol su içiyorum ama geçenlerde aklıma bir fikir takıldı: "Acaba sade maden suyu bu hissi biraz olsun yatıştırır mı?" Bunu iki hafta boyunca denedim ve gözlemlediklerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

💎 Neden Sade Maden Suyu Denemek İstedim?

Normal suya kıyasla, maden suyunun içindeki mineraller (özellikle magnezyum ve kalsiyum) ve karbondioksit gazının mideyi daha "dolu" hissettirebileceğini düşündüm. Ayrıca, bazal metabolizma için gerekli olan bu minerallerin, açlık penceresinde vücuda destek olabileceği aklıma yattı. Tabii ki tatlandırıcılı, aromalı olanları kesinlikle düşünmedim, sadece sade doğal maden suyu.

⚖️ İki Haftalık Deneme Sürecim

İlk hafta, açlık penceremde (sabah 8'den öğlen 12'ye kadar) sadece normal su içtim. İkinci hafta ise, günde iki şişe (toplamda 1 litre) sade maden suyunu, normal su tüketimime ek olarak yavaş yavaş içtim. Her iki haftada da öğünlerim ve uyku düzenim aynıydı.

📊 Hissettiklerim ve Gözlemlerim

Mide Doluluğu Hissi: Maden suyu, özellikle soğuk içildiğinde, kesinlikle daha fazla tokluk hissi verdi. Gazın etkisiyle midemde bir dolgunluk oluşuyor ve bu, ani gelen açlık krizlerini erteledi.
Mental Etki: Sadece su içmek bazen sıkıcı olabiliyor. Maden suyunun farklı bir his ve tat sunması, psikolojik olarak da oruç penceresini daha kolay geçirmemi sağladı. "Bir şeyler içiyorum" hissi daha güçlüydü.
Mineral Desteği: Özellikle spor sonrası açlık penceresinde içtiğimde, magnezyumun kas yorgunluğuna iyi geldiğini hissettim. Bu da dolaylı olarak açlıkla daha iyi başa çıkmama yardım etti.
Önemli Bir Uyarı: Herkesin mide yapısı farklı! Benim midem sağlam, ama gazlı içeceklere hassasiyeti olan biri için şişkinlik veya rahatsızlık yaratabilir. Yavaş yudumlamak ve ilk denemelerde az miktarla başlamak çok önemli.

🔬 Sonuç ve Kişisel Çıkarımım

Kendi deneyimime göre, aralıklı oruç penceresinde sade maden suyu içmek, açlık hissini geçici olarak bastırmada ve pencereyi daha konforlu geçirmemde bana yardımcı oldu. Bunu bir "mucize" veya kesin çözüm olarak değil, kişisel bir taktik olarak görüyorum. Tabii ki asıl önemli olan, yeme penceresinde dengeli ve yeterli beslenmek.

Peki sizin bu konuda tecrübeleriniz var mı? Sade maden suyu sizin açlık hissinizi etkiliyor mu, yoksa sadece bana mı öyle geliyor? Ya da başka hangi açlık bastırma taktikleri işinize yarıyor? Fikirlerinizi merakla bekliyorum!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri