Almanya'da düzenlenen son Avrupa Şampiyonası'ndaki çeyrek finalin ardından takımın tek hedefinin Dünya Kupası bileti olduğunu vurgulayan 21 yaşındaki yıldız, "İki seneden beri hedeflediğimiz maçlara geldik. Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız. Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek" ifadelerini kullandı. Rakibin gücünün farkında olduklarını belirten Güler, Romanya Teknik Direktörü Edward Iordănescu’nun Türkiye tecrübesinin maça etki edebileceğine dikkat çekti. Güler, "Hocaları, Türkiye’de daha önce çalışmış bir hoca. Yarın iki ülke için de çok önemli bir maç olacak" dedi. Rumen futbol efsanesi Gheorghe Hagi'ye büyük saygı duyduğunu ve onun videolarını izleyerek büyüdüğünü söyleyen milli futbolcu, tek maçlık eleme sisteminin zorluklarına değindi. "Çok zor bir maç olacağını biliyoruz. Onlar da Dünya Kupası’na gitmek için oynayacaklar. Böyle maçların favorisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tek maç" şeklinde konuştu. Türkiye'nin en son katıldığı 2002 Dünya Kupası'na atıfta bulunan Arda Güler, "İnşallah yarın başlayacak serüvenimizi çok güzel bir şekilde devam ettirebiliriz. Aslında Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finalde elendiğimiz günden beri tek hayalimiz Dünya Kupası’na gitmek" diyerek motivasyon kaynaklarını açıkladı. Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde atılan temellerin uzun vadede meyve vereceğine olan inancını dile getiren Güler, "Keşke play-off oynamadan katılabilsek ama güzel şeylerin de zaman alabileceğini düşünüyorum. İki seneden beri istikrarlı bir gidişatımız var" değerlendirmesini yaptı. Real Madrid formasıyla Elche karşısında kaydettiği uzun mesafeli golle ilgili bir soruyu yanıtlayan genç yıldız, "Çok özel bir gol oldu. Birkaç kere daha denemiştim ama olmamıştı. İnşallah böyle goller görebiliriz" dedi. Son olarak, takımın mevcut kadro potansiyeline olan güvenini vurgulayan Arda Güler, özellikle Galatasaray’lı oyuncuların Şampiyonlar Ligi tecrübesinin takıma güç kattığını söyledi. Güler, "Avrupa’da oynayan birçok Türk futbolcumuz var. Kesinlikle beraber oynadığımız sürece her takımı yenebileceğimizi düşünüyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı. Sizce A Milli Takım, Romanya engelini aşarak Dünya Kupası yolunda önemli bir adım atabilecek mi? |
|