Polis, suç mahallinde geniş güvenlik önlemleri alarak caddeyi trafiğe kapattı. Kaçan şüpheli veya şüphelileri yakalamak için başlatılan çalışmada, olay yerinde at izlerine rastlandı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği koordinesinde çok sayıda birimden oluşan özel bir araştırma ekibi kuruldu.
Yapılan teknik takip, dinleme, arazi tarama ve 125 saatlik kamera incelemesi sonucunda, şüphelinin Murat G. olduğu ve olay yerine at ile gelip, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra yine at ile uzaklaştığı belirlendi. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonla yakalanan Murat G., işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Murat G. hakkında, ‘Kadına karşı tasarlayarak öldürme’ ve ‘Tasarlayarak adam öldürme’ suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
İddianamede ifadesine yer verilen Murat G., tüm sorgularında suçlamaları kabul etmeyerek, atın kendisine ait olmadığını ve cinayeti işlemediğini savundu. Şüpheli ayrıca, üvey annesinin ölen çiftin çocuklarından 85 bin lira alacağı olduğunu öne sürdü.
Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Murat G. ile maktullerin şikayetçi çocukları ve avukatları hazır bulundu. Sanık savunmasında, olay günü yaylada olduğunu ve akşama kadar hayvanlarla ve arılarla uğraştığını anlattı.
Murat G., “Fahri’yi 40 yıl öncesinden tanırım ancak eşini hiç görmedim. Aramızda bir husumet yoktu” dedi. Üvey annesi ile maktulün oğlu arasındaki ev satışı ve alacak konusunu da anlatan sanık, bu alacağı üzerine almadığını ve karışmayacağını söylediğini ifade etti.
Gözaltına alındıktan sonra işkenceye maruz kaldığını da iddia eden Murat G., “Bana ‘Bu suçu üstlenmezsen kızını ve karını-çocuklarını getiririz’ dediler. İşlemediğim suçu neden üstleneceğim?” şeklinde konuştu.
At izleri hakkında da savunma yapan sanık, “Kesinlikle kamera görüntülerindeki at ile at üstündeki kişinin giysileri benim çiftliğimdekilerle aynı değil. Atıma 15 yıldır nal çaktırmam. Bu suçu işlemedim, suçsuzum” dedi.
Ölen Baktır çiftinin yakınları ise duruşmada sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmasını talep etti. 9 tanığın dinlendiği ve yaklaşık 4 saat süren duruşmada mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Yurt dışında olduğu belirtilen bir tanığın dinlenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
Sizce deliller, sanığın suçsuz olduğu iddiasını çürütmeye yeterli mi?