Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Avrupa Birliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hürmüz Boğazı'nın güvenliğini sağlamak için yardım çağrısına net bir şekilde olumsuz yanıt verdi....

Trump, diğer ülkelerle boğazın güvenliği konusunda iş birliği için görüşmeler yürüttüklerini ve iyi yanıt aldıklarını düşündüğünü ifade etmişti. NATO ülkelerine her zaman destek olduklarını vurgulayan Trump, Ukrayna konusunda yardım ettiklerini ve bir okyanus olmasına rağmen bunu yaptıklarını söylemişti.

Ancak Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, bu konuda en net açıklamayı yapan isim oldu. Merz, "ABD ve İsrail bu savaşı başlatmadan önce bize sormadı. Ayrıca bu savaş NATO'nun konusu değil" dedi. Almanya'nın bu çatışmaya katkıda bulunmayacağını da açıkça ilan etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise farklı bir öneri getirdi. Savaş devam ederken müdahalenin imkânsız olduğunu savunan Macron, ancak bir ateşkes ilan edilmesi şartıyla boğaza uzanan deniz yollarını koruyacak uluslararası bir koalisyon fikrini ortaya attı.

Fakat Fransız askeri uzmanlar da bu koalisyon fikrine kesin bir dille karşı çıkıyor. Sadece Almanya ve Fransa değil, İspanya, İngiltere, İtalya ve diğer AB ülkeleri de Hürmüz Boğazı konusunda ABD'ye yardım etmeyeceklerini resmen bildirdi.

İttifak içindeki yaygın görüş, mevcut çatışmanın NATO'nun gündem maddesi olmadığı ve bu nedenle kolektif bir askeri müdahalede bulunulmasının söz konusu olmadığı yönünde. Bu durum, Atlantik ötesi iş birliğinde önemli bir anlaşmazlık noktası oluşturuyor.

Sizce Avrupa Birliği'nin bu tutumu, küresel enerji arz güvenliği açısından doğru bir strateji mi?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri