Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔥 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Hocavent'te Nevruz Ateşini Yaktı

📍Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte, bir dönem Ermenistan işgali altında kalan Hocavent ilini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Hanoba köyünde bölgeye geri dönen vatandaşlarla bir araya gelen Aliyev, yurttaşların Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, burada yaptığı konuşmada, "Şanlı zaferimiz artık uzun yıllardır gurur kaynağımızdır." ifadesini kullandı. Aliyev, "Altıncı yıldır Nevruz Bayramı'nı Karabağ'da kutluyorum. İlk kez 2021 yılında kutladım, ardından her yıl Nevruz arifesinde Karabağ'da bulunuyor ve Nevruz ateşini burada birlikte yakıyoruz. Bu büyük bir mutluluktur." dedi.

Azerbaycan'ın, milli gururunu, adaleti ve toprak bütünlüğünü yeniden tesis ettiğini vurgulayan Aliyev, "Topraklarımızı işgalden kurtardık. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

Silahlı Kuvvetlerimiz hem 2020'de hem de 2023'te büyük kahramanlık gösterdi. Bunun sonucunda bugün bu topraklardayız ve bu toprakların gerçek sahipleriyiz." ifadelerini kullanan Aliyev, işgal döneminde bölgedeki yerleşim yerlerinin büyük ölçüde tahrip edildiğini söyledi.

Aliyev, "Ermenistan bu bölgeleri harabeye çevirmişti. Tüm köyler, kasabalar ve şehirler yıkılmıştı. Ancak bugün yeniden inşa ediyoruz." dedi. Kısa sürede Karabağ ve Doğu Zengezur'da 80 binden fazla insanın yaşamaya, çalışmaya ve eğitim almaya başladığını açıkladı.

Büyük Dönüş Programı kapsamında, eskiden yerinden edilmiş kişilerin doğdukları topraklara geri döndüğünü kaydeden Aliyev, bu sürecin düzenli şekilde devam ettiğini aktardı.

Köy sakinleriyle bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Aliyev, daha sonra eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte Nevruz ateşini yaktı.

Sizce bölgesel barışın kalıcı olması için en önemli adım nedir?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri