Pope, bu düşüncelerini No More Robots kurucu ortağı Mike Rose ve Vlambeer kurucu ortağı Rami Ismail ile yaptığı bir podcast sohbetinde dile getirdi. Süreç hakkında açık olmayı sevdiğini ancak şu anki durumun kendisine farklı hissettirdiğini belirtti. “Üzerinde çalışırken pek bahsetmiyorum çünkü bunun yapay zeka tarafından yutulup gitmesinden ya da insanların onu kopyalamasından endişe ediyorum” diyen Pope, bunun katı bir kural olmadığını, içinden gelen bir his olduğunu vurguladı. Umarım bu durum değişir ve rahatça konuşabilirim” şeklinde ekledi. Kendisini “üretim odaklı” bir geliştirici olarak tanımlayan Pope, aynı zamanda geçmiş başarısını tekrar yakalama konusunda da endişeli. 2013 çıkışlı Papers, Please ve 2018 çıkışlı Return of the Obra Dinn, 2010'ların en iyi oyunları arasında gösteriliyor. Hatta Return of the Obra Dinn, IGN'in tüm zamanların en iyi 100 oyunu listesinde 74. sıraya kadar yükselmeyi başarmıştı. Pope, bu iki hit oyunla ulaştığı zirveyi koruma isteği olduğunu da itiraf ediyor. “Belki de zirvede bırakmak mı istiyorum? Neden insanların beğenmeyebileceği bir sonraki oyunla kendimi aşağı çekeyim ki?” diye düşünen geliştirici, 2024'te Playdate için çıkardığı Mars After Midnight gibi daha küçük projelerle yoluna devam ediyor. Pope, şu anda üzerinde çalıştığı bir sonraki büyük proje hakkında sessizliğini koruyor. Görünüşe göre, hem yapay zeka kaynaklı endişeler hem de kendi koyduğu yüksek standartlar, onu biraz daha gizli çalışmaya itiyor. Sizce, yapay zeka gerçekten de bağımsız geliştiricilerin yaratıcı süreçleri için böyle bir tehdit oluşturuyor mu? |
|