Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 Bayramda Trafikte Dev Denetim: 45 Bin Personel Görevde

📍Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı yetkilileri, Ramazan Bayramı tatili süresince uygulanacak trafik tedbirlerini açıkladı. Ankara-Konya kara yolundaki kontrol noktasında bilgi veren Denetleme Şube Müdürü Zafer Aydın, kazaların yoğunlaştığı 16 il ve 20 güzergahta ek önlemlerin alındığını duyurdu.

Aydın, 19-23 Mart tarihleri arasında özel yük taşıma izin belgesiyle kara yoluna çıkabilen araçların çıkışının kısıtlandığını bildirdi. Özellikle 21 Mart saat 16.00 ile 23 Mart saat 01.00 arasında kamyon, çekici ve tanker gibi araçların belirli güzergahlardaki geçişlerine sınırlama getirildi.

Bu kısıtlama, Tekirdağ, Bursa, Bozhüyük, Sakarya, Yalova ve Ankara istikametinden İstanbul’a dönüş yapacak araçları kapsıyor. Yetkili, bu önlemlerle vatandaşların daha sakin ve güvenli bir trafik ortamında seyahat etmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Mezarlık ve alışveriş merkezleri gibi yoğunluk yaşanması beklenen bölgeler için de ilave tedbirler alındı. Aydın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla D2 yetki belgeli otobüslerin ek seferler düzenleyerek yolcu taşımacılığına destek olacağını açıkladı.

Şehirler arası otobüs terminallerinde ise emniyet kemeri kullanımına yönelik anonsların aralıksız yapılacağı belirtildi. Aydın, tüm bu çalışmalarla seyahat güvenliğinin en üst seviyede tutulacağının altını çizdi.

Tedbirlerin 13-23 Mart arasındaki 11 günlük süreci kapsadığı aktarıldı. Bu kapsamda, 10 bin 867 ekip ve toplamda 45 bin 694 personelin görev yapacağı bildirildi.

Bayram boyunca 9 ilde helikopter ve 81 ilde drone ile hava denetimleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, merkezden görevlendirilen 75 polis başmüfettişi, illerdeki tedbirleri yerinde inceleyecek.

Trafik Başkanlığı’nın 14 ekibi de farklı tarihlerde güzergahlardaki illere giderek tedbirlerin kontrolünü sağlayacak. Otobüs seyahatlerinin güvenliği için ise 896 sivil görevli polis, 1194 otobüs seferinde yolcu olarak seyahat edecek.

Zafer Aydın, vatandaşların gidecekleri güzergahlardaki denetim noktalarını merak edebileceğini hatırlatarak önemli bir bilgi paylaştı. İçişleri Bakanlığı’nın web sitesindeki bir uygulama ile, planlanan rota üzerindeki toplam denetim noktası sayısı sorgulanabilecek.

Aydın, denetimlerin asıl amacının ceza yazmak değil, vatandaşları bilinçlendirmek ve kurallara uygun hareket etmelerini sağlamak olduğunu bir kez daha vurguladı.

Sizce bu kadar kapsamlı denetim ve kısıtlamalar, bayram trafiğindeki kaza oranlarını ve can kayıplarını azaltmada ne kadar etkili olur?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri