Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔍 Bazı Valf Türlerinin İthalatına Gözetim Kararı Alındı

📍 Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ ile çeşitli sektörlerde kullanılan belirli valflerin ithalatına yönelik ileriye dönük bir gözetim mekanizması getirildi.

Bu düzenleme ile söz konusu valf ithalatında uygulanacak gözetim sürecinin usul ve esasları netleştirildi. Karar, ithalat süreçlerinde şeffaflığı ve denetimi artırmayı hedefliyor.

Buna göre, tebliğ kapsamına giren valflerin ithalatında birim gümrük kıymeti, kilogram başına 5 dolar ile 30 dolar arasında olarak belirlendi. Bu fiyat aralığı, ithalatçılar için bir referans noktası oluşturacak.

İthal edilecek ürünler, İthalat Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan gözetim belgesi ile Türkiye gümrük bölgesine sokulabilecek. Belge alımı, sürecin zorunlu bir parçası haline geldi.

Ancak tebliğde bir istisna da yer alıyor. Aerosol sprey üretiminde kullanılan ve püskürtme mekanizması niteliğindeki valflerin ithalatına bu gözetim hükümleri uygulanmayacak. Bu tür ürünler mevcut düzenlemelere tabi olmaya devam edecek.

Sizce belirli ürün gruplarında ithalat gözetimi, yerli üretimi teşvik etmek için etkili bir yöntem midir?
ticaret-bakanligi-2334774.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri