⚽ Beşiktaş'tan MHK Başkanı'na Gerçekleşmeyen Vaatler Tepkisi

📍Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Uğur Fora, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun göreve geldiğinden bu yana birçok vaatte bulunduğunu, ancak bu vaatlerin gerçekleşmeyen projeler olarak kaldığını ifade etti.

Fora, gerçekleşmeyen bu vaatlerin kamuoyunda ciddi bir güven kaybı ve inandırıcılık sorunu yarattığını belirterek, "Türk futbolunun bu ve benzeri beceriksizliklerle vakit kaybetmeye tahammülü yoktur" dedi.

Fora, Ferhat Gündoğdu’nun hayata geçirilemeyen projelerini ve bunların yol açtığı sorunları sıraladı. Hakemlik Sisteminde Şirketleşme Modeli, Hakem Atamalarında Veri Tabanlı Atama Sistemi ve Tutarlılık İzleme Modülü gibi projelerin vaat edildiğini ancak hiçbirinin uygulamaya konulamadığını vurguladı.

MHK Başkanı Gündoğdu tarafından kamuoyuna duyurulan Hakemlik Sisteminde Şirketleşme Modeli’ne geçileceği ve geçiş sürecinde bir danışma kurulu oluşturulacağı açıklanmıştı. Fora, ne bu modelin ne de söz konusu danışma kurulunun hayata geçirildiğini kaydetti.

Hakem Atamalarında Veri Tabanlı Atama Sistemi’ne geçildiği ve hakemlerin şeffaf kriterlere göre atanacağı duyurulmasına rağmen, bu sistemin de devreye girmediğini belirten Fora, hakem atamaları konusundaki tartışmaların eskisinden de yoğun şekilde devam ettiğini ifade etti.

Fora, Merkez Hakem Kurulu Başkanı’nın bir diğer hayata geçirilemeyen projesinin ise Tutarlılık İzleme Modülü olduğunu söyledi. Hakem kararlarını değerlendirecek bu sistemin de kadük kaldığını dile getirdi.

Uğur Fora, açıklamasının devamında, aradan bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen bu projelerin hayata geçirilmemesinin ciddi bir güven bunalımı yarattığını tekrarladı. Bu durumun, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulu nezdinde de güven sorununa neden olduğunu savundu.

Fora, güven sorununun boyutunun o kadar büyüdüğünü öne sürdü ki, milyonların izlediği Türkiye Kupası kurası’nda bile çoğu futbolseverin çekimin şeffaf ve güvenilir olduğuna inanmadığını iddia etti. TFF’ye karşı oluşan itibar kaybının en önemli nedeninin, Merkez Hakem Kurulu’nun yönetim zaafiyeti olduğunu dile getirdi.

Beşiktaş JK olarak, Türk futbolunun marka değerinin güçlenmesi ve şeffaf bir düzen kurulması için katkı sunmaya devam edeceklerini belirten Fora, TFF yönetim kurulu’nun bu güven sorununa acilen çözüm bulmasının Türk futbolunun geleceği için hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Sizce Türk futbolundaki güven sorununu aşmak için en acil adım ne olmalı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri