Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🛒 Bibere Fahiş Fiyat Uygulayan Markete 1,8 Milyon Lira Ceza

📍Ticaret Bakanlığı, bazı sosyal medya mecralarında gündeme gelen biber fiyatlarına ilişkin paylaşımlar üzerine, ilgili birimleri harekete geçirdi ve konuyla ilgili denetim ve inceleme başlattı.

Yapılan denetimler sonucunda, söz konusu ürünün Antalya Hali'nde daha yüksek bir fiyattan işlem gördüğü tespit edildi. İncelemelerde, üretici, komisyoncu ve aracı bazı firmaların mali yükümlülüklerden kaçınmak için ürün fiyatlarını düşük göstererek eksik beyanda bulundukları belirlendi.

Söz konusu usulsüzlükte rolü olduğu anlaşılan firmalar hakkında gerekli bildirimler, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'na yapılacak.

Açıklamada ayrıca, Hal Kayıt Sistemi’ne düşük bedelle bildirilen ürünleri, piyasada fahiş fiyatlarla satışa sunan bir market hakkında da işlem başlatıldığı vurgulandı.

Kendi beyanı esas alınarak Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na sevk edilen söz konusu işletmeye, mevzuat kapsamında öngörülen en üst sınırdan idari para cezası kesileceği bildirildi. Bu cezanın tutarı 1 milyon 806 bin 170 Türk Lirası olarak açıklandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın son bölümünde, piyasada fiyat istikrarını bozucu her türlü girişime karşı denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi. Vatandaşların mağduriyetine yol açan uygulamalara hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğinin altı çizildi.

Piyasa denetimlerinin bu denli sıkı olması sizce tüketiciyi korumada ne kadar etkili?
denetim-market-a-2435624.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri