Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bir Bildirim Botu Yazdım, Artık Hiçbir Şeye Şaşırmıyorum!

asternix

Üye
🤖 Otomasyon Bağımlısı Oldum

Kafayı yiyecektim. Her gün aynı siteleri, API'ları, log dosyalarını manuel kontrol etmekten bıkmıştım. "Şu işi otomatize etmeliyim" deyip, Python'la basit bir bildirim botu yazmaya karar verdim. Meğerse kendi dijital gözetmenimi yaratmışım.

🔥 Sistem Nasıl Çalışıyor?

Temel mantık çok basit: requests ve BeautifulSoup ile belirlediğim kaynakları tarıyor, değişiklik oldu mu diye bakıyor. Eski halini bir JSON dosyasında saklıyorum, yeni çektiğimle karşılaştırıyorum. Fark varsa, Telegram Bot API'sini kullanarak bana mesaj atıyor.

Python:
if old_data != new_data:
    bot.send_message(chat_id, "🚨 Bir şeyler değişti!")

Ama işte, "basit" dediğiniz şeyler hep çığ gibi büyüyor. Önce sadece stok durumunu kontrol ediyordum. Sonra "hadi şu sitenin fiyatını da ekleyeyim" derken, API hata kodlarını, server uptime'ını, hatta belirli bir kullanıcının forumdaki son mesajlarını bile takip eder hale geldim.

😱 Şaka Gibi Ama Gerçek

Artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Sabah uyanır uyanmaz telefonumdan gelen bildirimlerle güne başlıyorum. "X API'si 429 Too Many Requests döndürüyor", "Y sitesindeki ürünün fiyatı 50 TL düştü", "Z sunucusu 2 dakika downtime yaşadı". Her şeyden anında haberdar olmak... İlk başta müthiş bir güç hissiydi. Şimdi biraz ürkütücü. Dijital alemin nabzını gerçek zamanlı tutuyormuşum gibi.

🛠️ Karşılaştığım Saçmalıklar

Tabii ki her şey toz pembe değil. Bir kere, siteler CSS class isimlerini değiştiriveriyor, botum çöp oluyor. Ya da beklenmedik bir CAPTCHA ile karşılaşıp takılıyor. En komiği, kendi kendime bildirim gönderen bir döngüye girdiğim oldu. Bot, bir değişiklik bildirdi, ben manuel kontrol için siteye girdim, bu giriş botun taradığı "son aktivite" listesini değiştirdi ve bana YENİDEN bildirim gönderdi! StackOverflow'da bile bulamadığım bir saçmalık. Neyse ki bir cooldown mekanizması ekleyerek çözdüm.

Sonuç olarak, bu bot beni hem çok rahatlattı hem de biraz robotlaştırdı. Sürekli bir veri akışının içindeyim. Siz de böyle "her şeyden haberdar olma" takıntısı olan, otomasyon canavarına dönüşen var mı aranızda? Bu kadar çok kaynağı tek bir yerde toplamanın, bildirim fırtınasına maruz kalmadan daha temiz bir yolu var mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri