Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Denizli'de düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" programına katılarak ...

Türkiye'nin güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlendiğini belirten Işıkhan, tam bağımsız ve güçlü bir ekonominin önemine vurgu yaptı. Küresel güvensizlik ortamında Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası sorumluluklar üstlendiğini, bu nedenle çalışma hayatı da dahil olmak üzere her alanda kararlı adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Bakan Işıkhan, Denizli'nin üretim gücüne ve potansiyeline olan inancını yineledi. Şehrin ekonomiden tarıma, turizmden sanayiye kadar her sektörüne yapılan yatırımlarla Denizli’nin hak ettiği konuma ulaşacağına inandıklarını kaydetti.

Konuşmasında genç işsizliğine de değinen Bakan Işıkhan, gençlerin eğitimden iş hayatına geçişte yaşadığı zorlukların önemli bir toplumsal mesele olduğunu dile getirdi. Bu sorunu çözmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni adımlar atıldığını açıkladı.

İŞKUR öncülüğünde başlatılan "Gençliğin Üretim Çağı (GÜÇ) Programı" ile gençlerin iş hayatına daha erken ve donanımlı katılımının hedeflendiğini belirten Işıkhan, program kapsamında çeşitli destekler sağlanacağını duyurdu.

Bu kapsamda, Staj Desteği programı ile 3 yılda 800 bin gencin staj yapmasının sağlanacağını ifade etti. Ayrıca, Geleceğim Meslekte Programı ile meslek lisesi mezunlarının kendi alanlarında çalışmaya teşvik edileceğini söyledi.

NEET İşgücü Uyum Programı ile ne eğitimde ne istihdamda olan 450 bin gencin kamu kurumları işbirliğiyle iş hayatına kazandırılacağını açıkladı. En dikkat çeken açıklama ise İşe İlk Adım programı ile ilgili oldu.

Bakan Işıkhan, "İşe ilk adım programı ile 3 yılda 750 bin gencin 6 ay boyunca ücretinin tamamını veya 18 ay boyunca ücretinin yarısını İŞKUR olarak ödeyeceğiz" dedi. Bu sayede tecrübe eksikliği yaşayan gençlere deneyim kazandırılacağını ve işverenlerin tecrübesiz gençleri istihdam etmesinin teşvik edileceğini belirtti.

Son olarak, geçen yıl başlatılan İŞKUR Gençlik Programı ile üniversite öğrencilerinin yarı zamanlı çalışma modeliyle iş hayatına alıştırıldığını ve tecrübe kazandırıldığını sözlerine ekledi.

Sizce gençlere yönelik bu ücret destekli istihdam programları, işsizlik sorununu çözmekte ne kadar etkili olacak?
vedat-isikhanaa-2451165.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri