Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔍 Can Holding Başkanı Kemal Can Ev Hapsiyle Tahliye Edildi

📍Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan ve yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına devredilen geniş kapsamlı soruşturma; "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "vergi kaçakçılığı" ve "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" iddiaları üzerine inşa edildi.

MASAK ve mali denetim birimlerinin raporları doğrultusunda, holding iştirakleri üzerinden kaynağı belirsiz yüklü miktarda fonun sisteme dahil edildiği öne sürülüyor. Ayrıca sahte belgelerle vergi yükümlülüğünün azaltıldığı ve denetim mekanizmalarını zorlaştırmak adına karmaşık bir şirketler ağı oluşturulduğu iddia ediliyor.

Soruşturma derinleştikçe, mülkiyeti el değiştiren çok sayıda stratejik kuruluşa müdahale edildi. Dosya kapsamında daha önce tutuklanan Kenan Tekdağ, geçtiğimiz günlerde benzer şekilde ev hapsi şartıyla tahliye edilmişti.

Soruşturmanın Ciner Grubu ile olan mali bağları inceleyen kolunda ise yeni gelişmeler mevcut. Yurt dışında olduğu tespit edilen şüpheli Turgay Ciner hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Ciner’in oğlu Atilla Ciner ve Gökhan Şen’in tutukluluk halleri devam ediyor. Ayrıca, Park Holding ve bağlı kuruluşlarındaki 18 şirkete daha suç gelirlerinin aklanması şüphesiyle kayyum atandı.

Başsavcılık, Can Holding ve Ciner Grubu arasındaki ticari işlemlerin suç gelirlerini aklama faaliyetlerindeki rolüne ilişkin teknik incelemelerini sürdürüyor.

Sizce bu tür büyük ölçekli finansal soruşturmalar ekonomik sisteme dair nasıl bir denetim mekanizması gerektiriyor?
can-holding-yonetim-kurulu-baskani-kemal-can-ev-hapsi-sartiyla-tahliye-edildi-azvj.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri