Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çay ve Kahve Su Yerine Geçmiyormuş! Suya Geçince Enerjim Yerine Geldi

LeylaninArsivi

İnsanlarla tartışmayı pek sevmem
Üye
Merhaba arkadaşlar! Uzun süredir günde 3-4 bardak çay ve 2 fincan kahve içerek sıvı ihtiyacımı karşıladığımı sanıyordum. "Nasılsa hepsi sıvı" diye düşünüyordum. Ta ki geçen ay baş ağrılarım ve sürekli yorgunluğum artana kadar. Doktor değilim ama kendi araştırmam sonucu su tüketimimi artırmaya karar verdim ve sonuçlar beni şok etti.

⚠️ Yanılgım Ne Kadar Büyükmüş!
Meğerse çay ve kahve, vücuttan su atılımını artıran idrar söktürücü (diüretik) etkiye sahipmiş. Yani içtiğim her bardak çay, aslında vücudumun su kaybetmesine neden oluyormuş. Bu gerçeği öğrenince şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım neredeyse. Ben su içtiğimi zannediyorken, aslında susuz kalıyormuşum.

💧 Suya Geçiş Sürecim ve Taktiğim
İlk iş olarak masamın üzerine 1.5 litrelik bir sürahi ve yanına da sevdiğim bir bardak koydum. Hedefim, o sürahiyi bitirmekti. Başlangıçta zorlandım, çünkü çayın o kafeinli "tık" hissini su vermiyordu. Kendime küçük oyunlar kurdum: "Bu bardağı bitirmeden telefona bakmayacağım" veya "Her mail geldiğinde bir yudum alacağım" gibi. İlk hafta tuvalete gitme sıklığım arttı ama bu normalmiş, vücut yeniden su depolamaya alışıyormuş.

⚡ Enerji Seviyemdeki İnanılmaz Fark
İkinci haftadan itibaren değişim başladı. Sabahları yataktan kalkmak daha kolay hale geldi. Öğleden sonra çöken o ağır uykulu ve bitkin hal neredeyse kayboldu. Konsantrasyonum daha iyi, cildimdeki kuruluk hafifledi. En önemlisi, spor yaparken dayanıklılığımın arttığını hissettim. Eskiden çay/kahve ile sağladığım anlık enerji patlaması yerine, gün boyu süren dengeli bir enerjim olmaya başladı. Bu fark gerçekten gözlerimi açtı.

🔄 Şimdiki Dengem
Artık çay ve kahveyi tamamen bırakmış değilim, keyif için içiyorum. Ancak önceliğim günde en az 2-2.5 litre su içmek. Çay/kahve içtiğimde ise yanına mutlaka bir bardak su ekliyorum, kaybı telafi etmek için.

Kısacası, benim için büyük bir farkındalık oldu. Eğer siz de benim gibi ana sıvı kaynağınız çay ve kahveyse, bir deneyin derim. Peki sizin su tüketim alışkanlıklarınız nasıl? Siz de böyle bir değişim yaşadınız mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri