Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌿 Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi Üretime Geçti

📍Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde kurulan Sera Organize Tarım Bölgesi’nde (OTB) üretimin başladığını duyurdu. Sanal medya üzerinden bir paylaşım yapan Bakan Yumaklı, bu projenin tarımsal üretimde yeni bir dönemi temsil ettiğini ifade etti.

Projenin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan yüzde 80 hibe desteği ile hayata geçirildiğini belirten Yumaklı, modern sera yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğinin altını çizdi. Şu anda 6 serada üretim faaliyetleri sürerken, diğer tesislerin inşasının da eş zamanlı olarak devam ettiği aktarıldı.

Tam kapasiteyle devreye girmesiyle birlikte Çaycuma Sera OTB’nin 524 dekar alanda faaliyet göstereceği bildirildi. Toplamda 1,5 milyar liralık bir yatırım hacmine ulaşacak olan projenin yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.

Projenin üretim kapasitesine ulaşmasıyla birlikte ülke ekonomisine yıllık 750 milyon lira katkı sunması bekleniyor. Modern tarım tekniklerinin kullanıldığı sera yatırımı, hem verimlilik hem de sürdürülebilir üretim açısından örnek projeler arasında gösteriliyor.

Sizce bu tarz büyük ölçekli modern tarım yatırımları, tarım sektörünün geleceği için ne kadar belirleyici olacak?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri