Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔍 CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol Tutuklandı

📍İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZBETON AŞ üzerinden yapılan usulsüzlüklere ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 9 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler, zimmet ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Soruşturma, Gaziemir ilçesindeki Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projeleri çerçevesinde, Sınırlı Sorumlu İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi aracılığıyla menfaat teminine ilişkin iddiaları kapsıyor. Soruşturmada zimmet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve denetim görevinin ihmali suçları araştırılıyor.

Soruşturma kapsamında, kooperatifin yeni yönetim kurulunun şikayet dilekçesi, mağdur beyanları ve bilirkişi raporları esas alınarak, suç tarihlerinde İZBETON AŞ yetkilileri, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve denetim kurulu üyeleri oldukları tespit edilen 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Jandarma ekiplerince 9 Nisan'da düzenlenen operasyonda 9 şüpheli yakalanırken, 1 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenmişti.

Şüpheliler arasında bulunan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da Ankara'da gözaltına alınmış ve İzmir'e getirilmişti. Erkol'un, kooperatif yönetiminde 2022-2024 yılları arasında aktif görev aldığı öğrenildi.

Erkol'un, ihale ve teklif süreçlerinde bağlantı iddialarıyla anılan ve mali usulsüzlük şüphesi bulunan dönemlerin tamamına yakınında yönetim sorumluluğu taşıyan isimler arasında bulunduğu belirtiliyor.

Ayrıca, soruşturma dosyasında, Erkol'un oğluna ait şirketin, kooperatife teklif veren firmalar arasında bulunduğu iddiasının da yer aldığı öğrenildi.

Sizce bu gelişmeler siyasi arenada nasıl bir etki yaratır?
umit-erkol-aa-2452425.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri