Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🔥 Daredevil: Born Again 2. Sezon İçin Karanlık ve Yepyeni Bir Kostüm Geliyor!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Matt Murdock, yani Daredevil, 24 Mart’ta yayınlanacak olan Daredevil: Born Again 2. sezonu ile geri dönüyor. Ancak bu sefer karşımıza yepyeni ve oldukça karanlık bir görünümle çıkıyor. Dizinin yapımcılarının “blackout” kostümü olarak adlandırdığı bu tasarım, karakter için benzersiz bir görünüm sunuyor.

Bu kostüm, tanıdık zırhlı yapının tamamen siyah bir versiyonu. Belki de hayranlar ve dizinin yıldızı Charlie Cox için en önemli detay, sonunda göğsünde ikonik “DD” logosunu taşıyan bir MCU versiyonuna kavuşmuş olması. Bu detay, uzun zamandır beklenen bir özellikti.

Cox, bu konudaki heyecanını şöyle dile getiriyor: “Açıkçası, yıllar boyunca göğüs plakasında DD’lere geçmeyi çok istediğimi ima etmiştim.” Oyuncu, kostümle ilgili iki farklı duygu arasında kaldığını belirtiyor: bir yandan giymesi çok havalı ve onur verici, diğer yandan fiziksel olarak zorlayıcı.

2. Sezon çekimlerinden bir anısını paylaşan Cox, “Sette bir gün, gece geç saatlerde kostümü giyiyordum. Üzerime sıkıştırırken kendimi berbat hissediyordum” diyor. Ancak dışarı çıkıp kostümü gören hayranların hayretle nefeslerini tuttuğunu duyunca, “Bu durum çok havalı!” diye düşünmüş.

Yapımcı Sana Amanat, bu siyah kostüm fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatıyor. Prodüksiyon ekibi, eski kırmızı kostümü sprey boyayla siyaha boyayabileceklerini, ancak DD harflerini şablonla boyayarak kırmızı bırakabileceklerini fark etti. Amanat, “İşte DD harflerini bu şekilde ortaya çıkaracağız dedik” diyerek ekibin bu fikirden ne kadar heyecan duyduğunu vurguluyor.

Elbette, bu radikal kostüm değişikliğinin hikayede de sağlam bir nedeni var. Born Again’in 1. Sezonu, Belediye Başkanı Wilson Fisk’in (Vincent D’Onofrio) intikamcıları yasaklamasının ardından Matt ve Karen Page’in (Deborah Ann Woll) kaçmasıyla sona ermişti. Artık Daredevil avlananlar arasında.

Cox, 2. Sezonun başında karakterlerin durumunu özetliyor: “Hayatları tehlikede. Kelimenin tam anlamıyla bir restoranın çatısında yaşıyorlar. Sadece geceleri dışarı çıkıyorlar.” New York’un bu kadar tehlikeli hale gelmesi, Matt’in kırmızı kostümünü siyaha boyamasının ana sebebi.

Ancak sezon ilerledikçe ve aksiyon arttıkça, siyah boya yavaş yavaş silinmeye başlıyor ve altından orijinal kırmızı renk ortaya çıkıyor. Cox, bu fikrin harika olduğunu söylüyor. Bu, karakterin içsel dönüşümünü görsel olarak yansıtan müthiş bir lore detayı.

Dizi sorumlusu ve yapımcı Dario Scardapane, kostümün dönüşüm sürecinin ekrana yansıtılmayan bir sahnesini hayal ediyor. Buna göre Murdock, gölgede kalması gerektiği için kostümü siyaha boyuyor, ancak Fisk’in onu tanımasını istediği için DD logolarını bırakıyor.

Scardapane, “Bu görüntü zihnimizde canlandıktan sonra görsel geliştirme ekibine gidiyor” diyor ve Amanat’ın “Sprey boya her savaştan sonra silinmeye başlıyor” sözlerini hatırlatıyor. Sonuç, savaşta yıpranmış siyah ve kırmızının benzersiz bir karışımı olacak.

Wilson Fisk rolüyle D’Onofrio da yeni kostümden heyecan duyuyor ve “Aynı zamanda daha önce hiç görülmemiş bir kostüm ortaya çıkarıyor” diyor. Cox’un da belirttiği gibi, “Yaptığımız diğer tüm kostümler çizgi romanlarda yer almıştı ancak bu, dizimize özgü ilk kostüm.”

Yeni sezonda Wilson Bethel de “Dex” Poindexter, namı diğer Bullseye olarak geri dönüyor. Karakter yıllar içinde gelişmeye ve kostüm değiştirmeye devam ediyor. Scardapane, “Bullseye'in kostümüne çok kafa yoruldu” diyerek bu sezonki tasarımın çizgi romana oldukça sadık kaldığını ima ediyor.

Amanat, oyuncuların karakterlerini oluşturma sürecinde kostüm ve tasarım çalışmalarına her zaman dahil olduklarını vurguluyor: “O karakterleri bizden daha uzun süredir yaşıyorlar.” Hatta Wilson Bethel’in, çekimleri yeni başlayan 3. Sezon için nasıl görünmek istediğine dair bir “istek listesi” bile hazırladığı ortaya çıktı.

Daredevil: Born Again 2. Sezon, 24 Mart’ta başlayacak ve Marvel hayranlarına bol aksiyon dolu, karanlık bir hikaye vaat ediyor. Sizce bu yeni siyah kostüm, Daredevil’in ikonik görünümünü gölgede bırakır mı?
daredevil-has-a-new-blackout-suit-in-born-again-season-2-and_sqwm.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri