Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🎤 Diksiyon ve Dublajda Uzmanlaşmak İçin 96 Saatlik Eğitim Fırsatı

📍TRT Genel Müdürlüğü’nde, 6 Nisan tarihinde başlayacak olan ve toplam 96 saat sürecek özel bir eğitim programı düzenlenecek. Sınırlı kontenjanla açılan programa başvurular, bir ön eleme sürecinden geçecek.

Eğitim, alanında uzun yıllara dayanan deneyime sahip güçlü bir eğitmen kadrosu tarafından yürütülecek. Spikerlik ve akademik birikimiyle öne çıkan Oya Eren Özkan, katılımcılara diksiyon ve etkili iletişimin temel taşlarını aktaracak.

Ses tasarımı ve teknik süreçler konusunda uzman olan Ahmet Gökhan Coşkun ise stüdyo pratiği ve kayıt teknolojileri üzerine uygulamalı bilgiler sunacak. Seslendirme yönetmenleri Nurcihan Ergün ve Özden Gömeçoğlu da sektör deneyimlerini paylaşarak katılımcıların performans gelişimine rehberlik edecek.

Diksiyon ile birleştirilmiş Seslendirme ve Dublaj eğitimi, toplam 37 bölümden oluşuyor. Eğitim boyunca katılımcılar, doğru ve etkili Türkçe kullanımı üzerine çalışmalar gerçekleştirecek.

Ayrıca bir metni nasıl canlandıracaklarını, bir karaktere ses verirken hangi teknikleri kullanacaklarını ve farklı türlerde seslendirme yapmanın püf noktalarını da öğrenecekler. Reklam, belgesel, animasyon ve film dublajı gibi alanlardaki uygulamalarla sektör dinamiklerini deneyimleme şansı bulacaklar.

Programın ilerleyen günlerinde teknik bilgiler de ön plana çıkıyor. Katılımcılar, ses kayıt teknolojileri, mikrofon kullanımı ve akustik düzenlemeler gibi konularla tanışacak.

Radyo tiyatrosu seslendirmesi ve dublajı yapılan metinlerde kullanılan terimler de eğitimin önemli başlıkları arasında yer alıyor. TRT’nin deneyimli eğitmen kadrosu eşliğinde yürütülecek bu süreçte, katılımcılar bire bir geri bildirim alma fırsatı da bulacak.

Eğitim sonunda katılımcıları, teorik ve uygulama sınavları bekliyor. Başarılı olan katılımcılar, TRT onaylı sertifika almaya hak kazanacak. Bu eğitim, mikrofonun başına geçmek isteyen herkes için yeni bir kariyer yolculuğunun ilk adımı olma özelliği taşıyor.

Siz de seslendirme sanatına adım atmak ister miydiniz?
dublaj-2448119.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri