Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Electron App'ler Hala 200 MB Mı? Chromium Paketleme Saçmalığı 2024'te Bitmeli!

devster

Üye
🤯 Bellek ve Disk İsrafına Son Bir İsyan

Kafayı yiyecektim arkadaşlar. Basit bir masaüstü not uygulaması yazayım dedim, Electron ile hızlıca arayüzü çıkartayım dedim. npm run build dedim, karşıma çıkan .exe'nin setup'ı 180 MB! Şaka gibi ama gerçek. Uygulamam 2 MB'lık JavaScript ve HTML'den ibaret ama Chromium'un tüm gövdesi sırtlanmış geliyor. 2024'te hala bu kabul edilebilir mi?

🔍 Alternatif Arayışı ve Hayal Kırıklığı

Araştırdım, "lightweight electron" diye. Tauri'ye baktım, Neutralino.js'e göz attım. Evet, boyutlar inanılmaz düşüyor. Ama bir kere Electron ekosistemine, npm paketlerine alışmış bir kod canavarı olarak, "şu package'ı kurayım" derken karşıma çıkan native build sorunları, Rust toolchain kurma çilesi... İnsan bir kere "çalışsın da" diyor. Meğerse sorun şuradaymış: Kolaylık mı, performans mı? İkisini aynı anda veren bir şey yok gibi.

JavaScript:
// 180 MB'lık paketin içindeki 10 satırlık asıl iş
const fs = require('fs');
fs.writeFile('note.txt', 'Merhaba Dünya', (err) => {});

💡 Peki Çözüm Ne? Paylaşın Fikirlerinizi!

Bu işin bir orta yolu yok mu? Sistemde zaten yüklü olan bir Chromium tabanlı browser'ı paylaşım için kullanan bir yapı? Ya da Electron'un resmi olarak "slim" bir dağıtımı? Her uygulama için aynı 200 MB'lık binary'yi indirmek, kurmak ve diskte tutmak artık komik duruyor. Özellikle basit utility app'ler için.

Siz ne düşünüyorsunuz? Tauri gibi yeni framework'lere geçiş yaptınız mı, yoksa "boyut önemli değil, RAM bol" diyerek Electron'da ısrar mı ediyorsunuz? Bu konudaki deneyimlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri