Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Etimesgut Belediyesi'ne Denetim: Usulsüzlük İddiaları Üzerine 4 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Sayıştay Başkanlığı’nın Etimesgut Belediye Başkanlığı’nın 2025 yılı hesap ve işlemlerine yönelik olağan denetimleri sırasında çeşitli usulsüzlükler tespit edildi.

Denetimlerde, belediyenin aşevi, yemek alımı ve dağıtımı işlemleri ile belediyeye ait iştirak şirketi Etimkent A.Ş.’nin hesap kayıtlarında düzensizlikler olduğu belirlendi. Bu tespitlerin ardından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, sermayesinin tamamı Etimesgut Belediyesi’ne ait olan Etimkent A.Ş.’nin Genel Müdürü M.Ç. hakkında, “zimmet” suçundan gözaltı kararı çıkarıldı.

Aynı suçlamayla, Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü A.C. ve aynı müdürlükte görev yapan Mutemet S.K. hakkında da gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Gözaltı kararı verilen dördüncü şahıs ise Etimkent A.Ş.’de görevli kasa sorumlu personeli H.B. oldu. Toplam dört şüpheli hakkında aynı suçlamayla işlem yapıldı.

Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan arama kararları doğrultusunda, şüphelilerin ikamet adresleri ve iş yerlerinde eş zamanlı arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi.

Yapılan operasyonların ardından, soruşturma kapsamındaki tüm zanlılar gözaltına alındı. Soruşturmanın detayları ve gözaltına alınan kişilerin ifade süreçleri devam ediyor.

Sizce yerel yönetimlerdeki denetim mekanizmaları yeterli ve etkin mi?
son-dakika-dakika-son-dakika-2026652.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri