Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fast Food'u Bırakınca Cildimdeki Değişim Beni Şaşırttı!

s0I0turk

Üye
Merhaba arkadaşlar! Geçen ay, biraz kilo vermek ve daha enerjik hissetmek için fast food tüketimimi neredeyse sıfıra indirmeye karar verdim. Amacım cilt değildi ama yaşadığım değişim karşısında şaşkınım ve bunu sizinle paylaşmadan edemedim. Özellikle alnımda ve çenemde inatçı gibi duran sivilcelerim vardı.

🔥 "Bir Hamburgerden Ne Olacak Ki?" Dediğim Günler

İtiraf ediyorum, haftada 2-3 kez hamburger, patates kızartması ve asitli içecek tüketiyordum. "Stres işte", "Uğraşamam" diyordum. Cilt bakımıma düzenli olarak devam etsem de, o küçük kırmızı misafirler bir türlü gitmiyordu. Ta ki beslenme alışkanlığımı değiştirene kadar.

🌱 Bırakma Süreci ve Yerine Koyduklarım

Fast food siparişlerimi kesinlikle durdurdum. Onun yerine, acil açlık anlarında ev yapımı tam tahıllı sandviçler, fırınlanmış sebzeler ve kuru yemişler tüketmeye başladım. En önemlisi, su tüketimimi ciddi oranda artırdım. İlk hafta canım inanılmaz çekti, özellikle o kızarmış patates kokusu aklımdan çıkmadı.

💫 Cildimdeki Değişimi Ne Zaman Fark Ettim?

İlk 10 gün içerisinde, var olan sivilcelerimin iltihaplı görünümünün azaldığını fark ettim. Daha kırmızı ve ağrılı görünüyorlardı. 3. haftanın sonuna geldiğimde ise yeni çıkan sivilce sayısında ciddi bir düşüş oldu. Cildimdeki genel yağlanma hissi azaldı ve daha mat bir görünüm kazandı. Beklediğimden çok daha hızlı bir etkiydi.

🤔 Sizce Bunun Sebebi Ne Olabilir?

Araştırdığım kadarıyla (uzman değilim, meraklıyım!), fast food'taki yüksek yağ, işlenmiş şeker ve trans yağlar vücuttaki iltihabı artırabiliyormuş. Bu da ciltte sivilce olarak kendini gösterebiliyormuş. Ayrıca, bol su ve lifli gıdalar toksin atılımını desteklediği için cildin temizlenme sürecine katkı sağlamış olabilir.

Sonuç olarak, sadece bir besin grubunu azaltmanın bile vücudumda bu denli gözle görülür bir etki yaratması beni hem mutlu etti hem de düşündürdü. Artık canım çok istese de, o anki keyif ile sonrasında yaşayacağım cilt sorunlarını tartıyorum ve çoğu zaman fast food'tan vazgeçebiliyorum.

Sizin de benzer bir deneyiminiz oldu mu? Fast food veya başka bir yiyecek/içeceği bırakınca vücudunuzda beklenmedik iyi bir değişim fark ettiniz mi? Deneyimlerinizi merakla bekliyorum!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri