Tekke, "Benim de ilk derbi galibiyetim oldu. Özellikle ilk yarı bana göre çok çok iyi bir oyun ortaya koyduk" dedi. Oyuncularının maç boyunca inanç, istek ve arzusunun üst düzey olduğunu vurguladı.
Trabzonspor teknik adamı, ilk yarıda 2-3 tane daha fırsatları olduğunu ve maçı daha farklı yapabileceklerini ifade etti. Ancak karşılaşmanın çok zor bir galibiyet ve çok zor bir maç olduğunun altını çizdi.
Tekke, "Giren çıkan tüm kadroya baktığınızda gerçekten güçlü bir kadroyu yendik. Oyuncularımı kutlarım. Hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuşarak takımını tebrik etti.
Sezonun kalanına ilişkin değerlendirmede bulunan Fatih Tekke, "Son 6 maç ve periyot gerçekten zor. Herkes için zor, her maç zor oluyor" dedi. Hayallerinin peşinde koşan bir takım olduklarını ve bugün o inancı gösterdiklerini söyledi.
Galatasaray karşısında alınan bu sonucun, yarıştıkları takımlara bazı duygular bıraktığını düşündüğünü belirtti. Bundan sonraki maçlarda bu duyguyu yakalamanın kolay olmayacağını ifade etti.
Tekke, "Galatasaray ile oynamak, ambiyans, o destek, inanmışlığı artıracak o arkamızdan gelen rüzgâr; onlara çok ihtiyacımız var" sözleriyle taraftar desteğinin önemine vurgu yaptı.
Oyuncularına övgüler yağdıran deneyimli çalıştırıcı, "İnandığınızda, o duygunuzu biraz artırdığınızda yapmak istediklerimizin çoğunu yapmaya çalışan bir takım vardı" dedi. Tüm oyuncuların ayaklarına sağlık diledi.
"Bugün bu maçı teknik taktik bence çok konuşulmadan oyuncularımın inancı yaptı" diyen Tekke, gruba ağabeylik yapanlar olarak oyunculara olan güvenlerini her defasında tekrarladıklarını söyledi.
Fatih Tekke, açıklamalarını "Bu galibiyet kesinlikle oyuncularımındır" şeklindeki çarpıcı ifadeyle noktalayarak, zaferin mimarlarını işaret etti.
Sizce Trabzonspor'un bu performansı ve inancı, sezonun kalan maçlarına nasıl yansıyacak?