Başkan Sadettin Saran'ın görevine 2027 yılına kadar devam etme kararı, sezon sonu için olası bir seçim gündemini tamamen rafa kaldırdı. Yönetim, dört kritik bölgeye takviye yapma kararı alırken, bazı futbolcularla da yolları ayırmaya hazırlanıyor. Şu ana kadar dört futbolcunun ayrılığı kesinleşmiş durumda. Kulüp yönetimi, üç yıldız ismin satışından toplamda 40 milyon Euro gelir elde etmeyi planlıyor. Ayrılığı kesinleşen isimlerin başında, uzun süredir takımda forma giyen Jayden Oosterwolde geliyor. Kariyerine farklı bir kulüpte devam etmek isteyen Hollandalı savunmacıya sezon sonunda veda edilecek. Sarı-lacivertli yönetim, Ocak 2023'te Parma'dan transfer edilen oyuncu için gelecek olan ve 25 milyon Euro civarındaki teklifleri değerlendirmeye alacak. Oosterwolde, Fenerbahçe formasıyla bugüne kadar 102 resmi maça çıkarken, 3 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Gelecek planlamasında yer almayan bir diğer isim ise Archie Brown oldu. Sezon başında 8 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen genç futbolcuyla da yollar ayrılacak. Fenerbahçe, 23 yaşındaki oyuncuyla ilgilenen kulüplere transfer görüşmeleri için 10 milyon Euro'dan kapı açacak. Brown, bu sezon sarı-lacivertli formayla 31 karşılaşmada görev alırken, 4 gol attı ve 6 asist yaptı. Yaz transfer döneminde takımdan ayrılması beklenen bir başka oyuncu da Fred Rodrigues. Ülkesi Brezilya'ya dönmeyi planlayan tecrübeli orta saha oyuncusunun satışından 5-6 milyon Euro bonservis geliri bekleniyor. 2023 yazından bu yana Fenerbahçe'de forma giyen Fred, görev aldığı 119 maçta 9 gol ve 19 asistlik performans sergiledi. Oosterwolde, Brown ve Fred'in satışından en az 40 milyon Euro kazanmayı hedefleyen yönetim, diğer yandan takımda kiralık olarak forma giyen Edson Alvarez'in bonservisini alma taraftarı değil. Sizce Fenerbahçe'nin bu transfer stratejisi, gelecek sezon için doğru bir hamle mi? |
|