Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚢 Fransa'dan Gazze'ye İnsani Yardım Filosu Marsilya'dan Yola Çıkıyor

📍Fransa'nın Marsilya kentinden, Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkacak olan teknelerin hazırlıkları tamamlandı. Küresel Sumud Filosu’nun "2026 Bahar Misyonu" kapsamında hareket edecek tekneler, bugün öğleden sonra L'Estaque Limanı'ndan ayrılacak.

Thousand Madleens to Gaza hareketi, Özgürlük Filosu Koalisyonu ve çeşitli derneklerden oluşan Fransa Kampanyası koalisyonu, haftalardır bu hazırlık üzerinde çalışıyordu. Teknelerin her birinde yaklaşık 8 kişi yolculuk edecek ve bünyelerinde insani yardım, tıbbi malzeme ve tohumlar taşıyacak.

Filo, ilk etapta İtalya'da mola verecek. Burada misyonla ilgili risk değerlendirmeleri yapılacak. Esther Le Cordier, Marsilya'dan yola çıkacak tekneleri satın almak için 500 bin avro toplandığını açıkladı.

Le Cordier, her bir teknenin tarım, eğitim, kültür, balıkçılık gibi farklı temalara göre hazırlandığını belirtti. Tarım teknesinde sulama sistemleri ve çeşitli ülkelerden gelen tohumlar bulunuyor. Ayrıca, İsrail ordusunun yıktığı balıkçı teknelerini yeniden inşa malzemeleri de mevcut.

Ghizlaine Kabouli ise konuşmasında, Filistin halkının maruz kaldığı durum karşısında sessiz kalmayı reddettiklerini vurguladı. Kabouli, bu seferin sadece insani değil, aynı zamanda hükümetlerin yükümlülüklerini hatırlatmak için siyasi bir girişim olduğunu ifade etti.

Fransız aktivist Salim, Kasım 2025'ten beri tekneler üzerinde çalıştıklarını söyledi. "Maktoub" adlı tekneyle yola çıkacak olan Salim, bu teknenin adının daha sonra Filistinli bir esir anısına "Ahmed Sadat" olarak değiştirildiğini aktardı.

Salim, insanların canlı yayında bir soykırım görüp tepki vermediğini belirterek, dikkat çekmek için tüm imkanları seferber ettiklerini kaydetti. Amacın İsrail ablukasını kırmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Özgürlük Dalgaları Fransa Derneği’nin İletişim Sorumlusu Meriem Hadjal ise "Noor" (Işık) adlı tekneyle sefere katılacak. Hadjal, Refah Sınır Kapısı'nın kapatılmasından bu yana Gazze'ye çok az yardımın ulaştığını ve açlıktan ölen çocuklar görüldüğünü söyledi.

Hadjal, İsrail Meclisi'nden geçen idam cezası yasası'na da değinerek, bu esirlerin çoğunun keyfi tutuklanan kadınlar, erkekler ve çocuklar olduğunu vurguladı. İsrail'in kendini demokrasi olarak tanımlamasını eleştiren Hadjal, "Hangi demokraside insan hakları ihlal edilir?" diye sordu.

Sizce uluslararası sularda gerçekleştirilen bu tür sivil insani misyonlar, kriz bölgelerine yardım ulaştırmada ve farkındalık yaratmada ne kadar etkili olabilir?
sumud-aa-2451142.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri