Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 GTA 4'ün Kayıp Beta Hazinesi Bit Pazarında Bulundu!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Rockstar Games tarafından geliştirilen efsanevi serinin GTA 4 oyununa ait, daha önce hiç görülmemiş erken beta sürümünü içeren bir Xbox 360 geliştirme kiti, İskoçya'daki bir bit pazarında ortaya çıktı. Bu inanılmaz keşif, oyunun geliştirme sürecine dair heyecan verici sırları gün yüzüne çıkarıyor.

Kiti bulan koleksiyoner Jan, ilk başta sıradan bir "Phat Xbox 360" bulduğunu sandı. Ancak biraz daha yakından bakınca, üzerindeki Rockstar Games logosunu ve yan tarafa takılı olan "Sidecar" adlı genişletme cihazını fark etti.

Jan, olayı şöyle anlatıyor: "Sık sık araba bagajı satışlarına gider, koleksiyonum için loot arardım. Turum sırasında, yanında tuhaf bir çıkıntı olan bir cihaz gördüm. Hemen Xbox 360 olduğunu anladım ve sadece 5 sterlin (yaklaşık 6,50 dolar) istediğini öğrenince, üzerimdeki bozuklukla birlikte 10 sterlin verip aldım."

Jan, eve dönüp araştırınca elindeki cihazın bir hazine olduğunu anladı. Cihazın içeriğini çevrimiçi olarak paylaşınca, veri madencileri ve teknoloji meraklıları hemen dosyaları kurtarmak ve çalıştırmak için seferber oldu. Jan cihazı satmayı da denedi, hatta eBay'de 800 dolara listeledi, ancak geliştirme kiti yazılımı içerdiği için açık artırma kaldırıldı.

Peki bu geliştirme kitinde tam olarak ne var? Bir hayranın dediği gibi: "VAY CANINA. St. Büyük bir şey çıktı!" 2007 tarihli bu beta sürümü kısmen silinmiş olsa da, topluluk karakterlerin, silahların, araçların ve haritaların beta model görüntülerini kurtarmayı başardı.

Şimdiden bazı epik keşifler yapıldı! Örneğin, ilk fragmanda görünüp sonradan oyundan çıkarılan bir feribot bulundu. Hayranlar, "Feribotu sürülebilir bir tekne olarak oynamak için sabırsızlanıyorum" diye şaka yapmaya başladı bile. Hatta bir hayran, bu feribotu beta sürümde çalıştırmayı denedi ancak oyun crash oldu ve FPS değerleri dibe vurdu.

Keşfedilen diğer hazineler arasında, Liberty City'nin erken harita tasarımları ve radyo istasyonlarının neredeyse yarısının final sürümden tamamen farklı olduğu gerçeği var. Bir hayran, "Bu sıradan bir son sürüm değil, tam anlamıyla bir beta" diyerek heyecanını dile getirdi.

Dahası, dosyaların arasında terk edilmiş bir "zombi mini oyunu" olduğunu düşündüren kanıtlar bile var. Topluluk, bazıları bozuk olsa da oynanabilir bölümleri çalıştırabilen yürütülebilir dosyalar elde etmeyi başardı ve daha önce hiç görülmemiş açılardan kesit sahneler internete sızdı.

Bir diğer hayran ise duygularını, "Bugün benim için tam anlamıyla bir rüya gerçek oldu lol. Tüm gün boyunca bu dosyalarda değiştirilmiş rastgele şeyler arayacağım" sözleriyle ifade etti. Bu keşif, gerçek bir speedrun ruhuyla, oyunun gelişim sürecini anlamak isteyen herkes için altın değerinde.

Sizce bu kayıp beta sürümünden çıkacak bir sonraki büyük sır ne olacak? GTA 4'ün bu erken halinde keşfedilmeyi bekleyen daha ne kadar easter egg var?
early-never-seen-before-gta-4-build-leaks-online-after-gamer_2qws.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri