Ben-Gvir, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinli annelere yönelik olarak, "Her anne, çocuğu birini öldürmeye kalkarsa idam edileceğini bilecek." ifadelerini kullanarak tartışma yarattı. Bu açıklamalar uluslararası kamuoyunda geniş yankı buldu.
Eski Galatasaray futbolcusu ve şu anda Fas'ın Wydad Casablanca takımında oynayan Hakim Ziyech, sosyal medyadan bir tepki gösterdi. Ziyech, Ben-Gvir'in partisi Yahudi Gücü Partisi tarafından sunulan yasanın mecliste onaylanmasını kutladığı bir fotoğraf paylaştı.
Paylaşımının altına, "Bu kez de (Ben-Gvir), yeni yasanın kabul edilmesinin sadece meşru müdafaa olduğunu mu iddia edecek?" şeklinde bir soru ekleyen Ziyech, İsrailli bakana ilk cevabını vermiş oldu. Bu paylaşım, taraflar arasındaki gerilimi iyice artırdı.
İsrailli Bakan Itamar Ben-Gvir, Ziyech'e yönelik olarak, "Antisemitik bir oyuncu, İsrail'e ahlaki ders veremez." iddiasında bulundu. Açıklamasını daha da sertleştiren Ben-Gvir, "İsrail artık düşmanlarına karşı temkinli davranmayacak." dedi.
Ben-Gvir, "Göreve geldiğimden beri hapishaneler değişti. Tüm silahlı kişilere (idam) cezasını uygulayacağız ve Ziyech ile tüm antisemitikler bundan kaçamayacak." ifadelerini kullanarak Faslı yıldız futbolcuyu açıkça tehdit etti. Bu sözler spor dünyasında şok etkisi yarattı.
Hakim Ziyech, kendisine yöneltilen bu tehditlere sosyal medya üzerinden yeni bir paylaşımla cevap verdi. Ziyech, hesabından yaptığı kısa ama net paylaşımda, "Siyonizmden korkmuyoruz." ifadelerini kullandı.
Taraflar arasındaki bu sert söz düellosu, İsrail-Filistin meselesinin spor dünyasına nasıl yansıdığının çarpıcı bir örneği oldu. Olay, uluslararası medyanın ve insan hakları örgütlerinin gündemine oturdu.
Sizce sporcuların siyasi ve insani konularda bu şekilde açıklama yapması doğru bir tutum mu?