Oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi ve vatandaşlar ile öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması amacıyla bazı tedbirlerin alınmasının uygun görüldüğü ifade edildi. Bu kapsamda, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle alınan kararlar açıklandı.
Açıklamada, "Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında 23 Mart Pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir" denildi. Ayrıca, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nde (RAM) randevusu bulunan öğrenciler ile engelli bireylerin ulaşım riskleri dikkate alınarak, aynı tarihte RAM'larda da hizmete ara verildiği bildirildi.
Aynı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bazı personel grupları için de idari izin kararı alındığı duyuruldu. Buna göre, hamile ve engelli personel, diyaliz hastaları, kronik rahatsızlığı bulunan kamu görevlileri ile 0-12 yaş arası çocuğu bulunan kamu çalışanı çiftlerden anne veya babadan biri idari izinli sayılacak.
Şanlıurfa Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, aşırı yağış sebebiyle iki ilçede eğitime ara verildiğini duyurdu. Valiliğin, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinin kırsal yol ağında oluşan bozulmalara dikkat çekildi.
Açıklamada, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak bu iki ilçede, taşımalı eğitim kapsamındaki okullar ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda 23 Mart 2026 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bilgisi paylaşıldı.
Sizce benzer hava koşullarında alınan bu tür tedbirler yeterli ve zamanında mı?