Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, İsrail yönetiminin özellikle un ve temel gıda yardımlarının girişini kısıtlayarak Gazze Şeridi’nde yeniden bir "aç...

İşgalci yönetimin insani yardım koridorlarını tıkayarak ateşkes anlaşmasını açıkça ihlal ettiği kaydedildi. Kasım, anlaşma kapsamında belirlenen yardım miktarının yalnızca üçte birinin geçişine izin verildiğini ifade etti.

Ayrıca, İsrail rejiminin yükümlülüklerini yerine getirmek yerine saldırgan tutumunu sürdürdüğü vurgulandı. Açıklamada, bazı uluslararası odakların yardımların "anlaşmaya uygun ilerlediği" yönündeki iddiaları da yalanlandı.

Bu beyanların gerçeği yansıtmadığı ve durumun vahametini gizlemeye yönelik olduğu öne sürüldü. Hamas, arabuluculara ve ateşkesin garantörlerine bir çağrıda bulundu.

Örgüt, işgal rejiminin yürüttüğü bu uygulamalara karşı net bir tutum takınılmasını ve insani yardım akışının acilen güvence altına alınmasını talep etti.

İsrail’in Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırıların yarattığı ağır yıkım ise bölgedeki mevcut insani krizi daha da derinleştirmiş durumda. Yaşananlar, uluslararası insani hukuk çerçevesinde değerlendiriliyor.

Sizce uluslararası toplum, Gazze'deki insani krizi çözmek için daha etkili hangi adımları atmalı?
soykirimci-israilin-gazzede-ac-birakma-politikasi-suruyor-2wfn.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri