Yapay zekâ destekli çözümler, veri altyapılarının stratejik rolü, bulut teknolojilerinin sunduğu sınırsız imkânlar ve sürdürülebilir teknoloji yatırımları, gün boyunca öne çıkan ana başlıklar arasında yerini aldı. Katılımcılar, hem küresel teknoloji trendlerine dair ufuk açıcı görüşleri dinleme hem de sektör liderleriyle doğrudan ağ kurma fırsatı yakaladı.
Huawei Türkiye Operatör İş Grubu CTO’su Atahan Altuntaş, yaptığı açıklamada kurumlar için yapay zekânın artık sadece bir uyum süreci değil, geleceğe hazırlanmanın temel taşı olduğunu vurguladı. Altuntaş, “Yapay zekâ çağında farkı yaratan yalnızca modeller değil, onları ölçekli ve verimli şekilde çalıştırabilecek altyapıdır. Huawei olarak Atlas ve TaiShan platformlarımızla kurumların yapay zekâ dönüşümünü hızlandıran güçlü bir bilişim temeli sunuyoruz” dedi.
Etkinlik programı kapsamındaki ana oturumlarda, kamunun dijital dönüşüm perspektifi, yapay zekânın endüstriler üzerindeki dönüştürücü etkisi, veri çağında kurumların dönüşümü, 5G ile akıllı endüstriler ve Huawei’nin kapsamlı yapay zekâ vizyonu derinlemesine tartışıldı.
Günün ikinci bölümünde düzenlenen paralel oturumlarda ise ekosistem iş ortakları, üretim ve perakende, finans, eğitim ve sağlık başlıklarında sektöre özel içerikler sundu. Bu oturumlarda, senaryo bazlı çözümler, müşteri başarı hikâyeleri, iş ortaklarının sahada edindiği değerli deneyimler ve farklı sektörlere yönelik pratik uygulama örnekleri katılımcılarla paylaşıldı.
Farklı sektörlerden temsilcileri bir araya getiren Huawei ICT Day 2026 kapsamında, kurumların teknoloji yatırımlarında öne çıkan öncelikli başlıklar ve dönüşüm alanları çok yönlü biçimde irdelendi. Ayrıca, 2026 yılına ait yeni ortaklık politikası, ekosistem ortaklarına detaylarıyla anlatıldı.
Gün boyunca gerçekleştirilen tüm oturumlarda paylaşılan görüşler ve somut örnekler, iş dünyasının değişen ihtiyaçlarına dair kapsamlı bir yol haritası sundu. Zirve kapsamında ayrıca özel bir ödül töreni gerçekleştirilerek, 2025 yılının en başarılı ortaklarına ödülleri takdim edildi.
Sizce bir sonraki büyük dijital dönüşüm dalgası hangi sektörü kökten değiştirecek?