Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚗 İçişleri Bakanlığı Canlı Radar Haritasını Kullanıma Sundu!

BinGünlükHaber

Gazeteci
Gazeteci
Okur Üye
Üye
📍Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, sürücülerin yola çıkmadan önce rotalarını detaylı bir şekilde analiz edebilmelerini sağlayan yepyeni ve canlı bir harita sistemini devreye aldı. Bu sistem, yol güvenliği teknolojilerinde önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

İller Arası Radar ve Kontrol Noktası Uygulama Sayıları adı verilen bu araç, bakanlığın resmi internet sitesine entegre edildi. Sistem, trafik denetimlerine ilişkin verileri doğrudan ve şeffaf bir şekilde vatandaşlara ulaştırıyor.

Sürücüler artık bu interaktif harita üzerinden, kendi planladıkları güzergahlar boyunca yer alan tüm denetim noktalarını gerçek zamanlı olarak görebiliyor. Bu, seyahat öncesi stratejik planlama yapmayı mümkün kılıyor.

Harita, mobil radar, elektronik denetleme sistemi (EDS) ve kolluk kuvveti kontrol noktaları gibi farklı denetim türlerini ayrı ayrı işaretliyor. Kullanıcılar, harita üzerindeki ikonlara tıklayarak her bir noktada yapılan denetim sayısına kadar detaylı bilgiye erişebiliyor.

Bu yenilik, sürücülerin yalnızca cezalardan kaçınmak için değil, aynı zamanda daha bilinçli ve güvenli bir sürüş alışkanlığı geliştirmeleri için tasarlandı. Trafikte farkındalığı artırmayı hedefleyen bu dijital çözüm, teknoloji tabanlı kamu hizmeti anlayışının somut bir örneği.

Sizce bu tür gerçek zamanlı veri paylaşımı, trafik güvenliği ve sürücü davranışları üzerinde ne kadar etkili olur?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri