Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İçtiğim Suyun Kaynağı (Şişe, Musluk, Arıtılmış) Ödem ve Sağlığımı Etkiler mi?

LeylaninArsivi

İnsanlarla tartışmayı pek sevmem
Üye
Merhaba arkadaşlar! Geçenlerde bir sabah uyandığımda yüzümdeki şişkinliği fark ettim ve "Acaba dün ne yedim?" diye düşünmeye başladım. Sonra aklıma, aslında yediklerim kadar içtiklerimin de önemli olabileceği geldi. Özellikle de suyun kaynağı. Musluk suyu mu, pet şişe mi, yoksa arıtılmış su mu içmeliyim? Bu konuyu araştırmaya ve kendi üzerimde gözlemlemeye karar verdim. Sizlerle de deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Kesinlikle bir uzman görüşü değil, sadece meraklı birinin notları!

💧 Denemeye Başladığım Üç Farklı Kaynak

Öncelikle, yaklaşık ikişer hafta boyunca her bir su kaynağını denemeye karar verdim. İlk olarak musluk suyu ile başladım. İkinci dönem marketten aldığım şişelenmiş içme suyu (birkaç farklı marka denedim), son olarak da evdeki arıtma cihazından çıkan suyu içtim. Her dönemde günlük su tüketimimi (ortalama 2-2.5 litre) ve vücudumdaki değişiklikleri not aldım.

📊 Gözlemlerim ve Ödem Konusu

En çok merak ettiğim konu ödem idi. Musluk suyu içtiğim dönemde, özellikle sabahları parmaklarımda ve göz çevremde daha belirgin bir şişkinlik hissettim. Tabii bu kesinlikle suyun kalitesiz olduğu anlamına gelmez! Yaşadığım şehirde suyun sertlik oranı yüksek olabilir veya benim vücudum buna daha duyarlı olabilir. Şişelenmiş su içtiğimde ise bu şişkinlik hissi biraz daha azaldı. Ancak en rahat hissettiğim dönem, aritma cihazı suyu içtiğim zaman oldu. Ödem konusunda kendimi daha iyi hissettim. Bu, muhtemelen sudaki mineral dengesi ve tortuların azalmasıyla ilgili olabilir.

👅 Tat ve Alışkanlık Farkı

Bu deneyimin en şaşırtıcı yanı, tadı fark etmem oldu! Musluk suyunun ağır bir tadı varken, arıtılmış suyun daha yumuşak ve "içimi kolay" bir tadı olduğunu fark ettim. Bu da farkında olmadan daha fazla su içmemi sağladı. Şişe suyu ise pratikti ama hem bütçeme hem de çevreye olan etkisini düşününce sürdürülebilir gelmedi.

⚠️ Dikkat Edilmesi Gerekenler (Bence)

Burada çok önemli bir noktaya değinmek istiyorum. Arıtma cihazı kullanıyorsanız, cihazın filtrelerini zamanında değiştirmek hayati önem taşıyor. Değiştirmezseniz, sudaki kirleticilerle daha yoğun bir şekilde karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, bazı arıtma cihazları suyu o kadar saf hale getiriyor ki, faydalı mineralleri de sudan ayırıyor. Ben, mineral desteğimi yediklerimden aldığımı düşünerek bu riski göze aldım, ama bu herkes için doğru olmayabilir.

Sonuç olarak, kendi tecrübeme göre içtiğim suyun kaynağı, özellikle ödem ve genel konfor açısından beni etkiledi. Suyun sertliği, mineral içeriği ve tadı, tüketim alışkanlığımı ve vücudumun verdiği tepkiyi değiştirdi. Herkesin vücudu farklı tepki verecektir. Belki siz hiç fark etmeyebilirsiniz.

Peki ya siz? İçtiğiniz suyun kaynağını değiştirdiğinizde herhangi bir fark hissettiniz mi? Ödem problemi yaşadığınızda ilk olarak neye dikkat ediyorsunuz?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri