Bakanlık, öğrencilerin tatili verimli geçirmeleri amacıyla çeşitli yaş gruplarına özel etkinlik kitapları hazırlamıştı. Bu kapsamda, okul öncesi öğrencileri için "Okul Öncesi Eğitim Ara Tatili Aile Çocuk Etkinlik Takvimi" yayımlandı. İlkokul öğrencilerine yönelik "Arada 1 Etkinlik Kitabı" ve ortaokul öğrencileri için "İlkbahar Etkinlik Kitabı" hazırlanmıştı. Bu kitaplarda, hikaye, şiir, bulmaca ve boyama gibi pek çok çalışma yer aldı. Lise öğrencileri için ise ara tatilin ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle özel bir içerik oluşturuldu. Öğrencilerin kültürel değerlerle iç içe bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla ramazan temalı "Ara Tatil Rehberi" kullanıma sunulmuştu. İkinci ara tatilin bitmesiyle birlikte, bugün itibarıyla tüm yurtta eğitim öğretim faaliyetleri yeniden başladı. 18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, derslere kaldığı yerden devam ediyor. 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 26 Haziran tarihinde sona erecek. Sizce ara tatillerde öğrencilere sunulan bu tarz etkinlik rehberleri eğitime katkı sağlıyor mu? |
|