| İran Kızılayı tarafından paylaşılan görüntülerde, hastanede tedavi gören küçük bir kız çocuğunun saldırı anına dair ifadeleri yer aldı. Saldırı sırasında okulun tamamen yıkıldığını belirten öğrenci, yaşadığı şoku aktardı. Öğrenci, "Okulum tamamen yıkıldı. Rüya gördüğümü zannediyordum. Herkes yardım yardım diye bağırıyordu" ifadelerini kullandı. Küçük kız, "Birisi bana korkma teneffüs zili çalıyor dedi. O an deprem oldu. İkinci bomba düştü. Okul harap oldu. Üzerime taşlar döküldü" diyerek yaşadığı anları anlattı. Saldırı sonrası okul bahçesinde gördüğü manzarayı ise "Altı ceset gördüm; ne elleri ne başları ne de ayakları vardı" sözleriyle tarif eden küçük çocuk, katliamın vahşetini dile getirdi. 185 kişinin yaşamını yitirdiği olayda, hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunu ilkokul çağındaki çocuklar oluşturuyor. İran yönetimi, saldırıyı "affedilmez bir savaş suçu" olarak tanımladı. Saldırının ardından ABD Başkanı Donald Trump, sorumluluğu Tahran’a yüklemeye çalışan açıklamalarda bulunmuştu. Ancak ABD medyasında yer alan ve ordu içindeki askeri soruşturmanın ön bulgularına dayandırılan haberler, saldırının doğrudan ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor. Siyonist rejimin desteğiyle yürütüldüğü belirtilen bu operasyonların, bölgedeki sivil altyapıyı ve çocukları hedef almaya devam ettiği ifade ediliyor. Ayrıca uzmanlar, Siyonist İsrail'in bu katliamının arka planında sapkın teolojik bir ritüel olabileceği ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Bu tür saldırıların uluslararası hukuk ve insani değerler karşısındaki yeri hakkında ne düşünüyorsunuz? |
|