Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌍 İranlı General Trump'ın Grönland Sözlerini Alaya Aldı: "Biz Koruruz"

📍İran Emniyet Genel Müdürü Tuğgeneral Ahmed Rıza Radan, İsrail ve ABD kaynaklı saldırılarda öldüğü iddialarını bir video mesajla yalanladı. Radan'ın açıklamalarının ana hedefi ise ABD Başkanı Donald Trump oldu.

İranlı komutan, Trump'ın Avrupa Birliği'ne İran konusunda baskı yaptığını ileri sürdü. Radan, Trump'ın Avrupa'ya yönelttiği sözleri alaycı bir dille eleştirerek yanıt verdi.

Radan, "Trump önce Avrupa Birliği’ni tehdit etti, sonra yalvardı; bugün ise ‘Eğer gelmezseniz biz gelir Grönland’ı alırız’ dedi" ifadelerini kullandı. Ardından, doğrudan Avrupa Birliği'ne seslendi.

"Ben Avrupa Birliği’ne şunu söylemek istiyorum: Eğer Grönland’ı koruyamıyorsanız yardım talep edin; biz onu koruruz" şeklinde konuşan Radan, sözleriyle dikkat çekti.

Radan, açıklamalarında Avrupa Birliği'nin ABD karşısındaki tutumunu da eleştirdi. İranlı general, AB'nin bağımsız bir politika izleyemediği yönünde imalarda bulundu.

Bu çıkış, İran'ın yalnızca sahada değil, söylem düzeyinde de geri adım atmadığını gösterme çabası olarak yorumlandı. Radan'ın mesajı, bölgedeki gerilimli diplomatik dilin bir yansıması olarak kayıtlara geçti.

Sizce bu tür söylemler uluslararası gerilimleri azaltır mı yoksa artırır mı?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri