Gazze’de görev yapmış olan bir yanık cerrahisi uzmanı, İsrail’in Gazze’de başlattığı yıkımın benzerinin Lübnan’da da yaşandığını ifade ediyor. Dr. Ziara, soykırımın ve Lübnan’a yönelik saldırganlığın durdurulması gerektiğini vurguladı.
Dr. Ziara, “Ben Gazze’de bunu yaşadım. Kardeşimi de kaybettim. Evlerinin hemen yanındaki bir hava saldırısında, camdan içeri giren şarapnel parçalarıyla öldü. Ne hissettiklerini çok iyi anlıyorum” dedi.
Lübnanlı yaralı Mohammad Qubaisi ise hastanede tedavi altına alındı. Qubaisi, İsrail'in saldırılarında hem oğlunu hem de evini kaybettiğini açıkladı.
Mohammad Qubaisi, “İsrail insanları öldürüyor. Bunlar sivil binalar, askeri hedefler değil. Binamız normal bir konut binasıydı. Ama şimdi her şey yok oldu” ifadelerini kullandı.
Bölgeye yönelik saldırılar sürerken, sağlık çalışanları daha fazla insani yardım ve acil bir ateşkes çağrısı yapıyor. Yaşananlar, Lübnan'daki sağlık altyapısının ciddi şekilde zarar gördüğünü gösteriyor.
Sizce uluslararası toplum, sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan bu saldırılara karşı daha etkili bir duruş sergilemeli mi?