Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Mescid-i Aksa kompleksine bir baskın gerçekleştirdi. Kudüs İslami Vakıflar İdar...

Yapılan açıklamada, Itamar Ben-Gvir tarafından düzenlenen bu baskın hakkında daha fazla detay paylaşılmadı. Olayın nasıl gerçekleştiği ve ne kadar sürdüğüne dair ek bilgi verilmedi.

İsrail makamları, güvenlik gerekçesini öne sürerek 38 gündür Mescid-i Aksa'yı ziyaretçilere kapalı tutmaya devam ediyor. Bu uygulama, bölgedeki gerilimi daha da artıran bir faktör olarak öne çıkıyor.

İsrail, ABD ortaklığında İran'a 28 Şubat tarihinde başlattığı saldırılarla eş zamanlı olarak, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya girişleri tamamen yasakladı. Bu karar, bölgedeki dini ve siyasi hassasiyetleri derinden etkiledi.

Mescid-i Aksa'nın kapalı olduğu süre boyunca, yalnızca cami görevlileri ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi personeli burada namaz kılabilmektedir. Diğer Filistinli Müslümanlar ise namazlarını, kentte bulunan daha küçük camilerde eda etmek zorunda kalıyor.

İsrail makamları ayrıca, Hristiyan dünyası için en önemli dini mekanlardan biri olan Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'ni de kapattı. Bu hamle, farklı dini grupların ibadet özgürlüğüne yönelik endişeleri beraberinde getiriyor.

İsrail hükümeti, uygulamakta olduğu olağanüstü hal durumunu nisan ayının ortasına kadar uzatma kararı almıştı. Ancak söz konusu süre boyunca Mescid-i Aksa'nın kapalı kalıp kalmayacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Sizce bölgedeki dini mekanlara yönelik bu tür kısıtlamalar kalıcı barış çabalarını nasıl etkiler?
itamar-ben-gvir-aa-2193865.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri