Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

📍İsrail'in saldırıları nedeniyle Lübnan'da yerinden edilenlerin sayısı 1 milyonu geçti. Lübnan Kamu Sağlığı Bakanlığı'na bağlı Acil Durum Oper...

İsrail ordusunun sınır ötesi operasyonları ve hava saldırıları, ülkenin güney bölgelerinde yaşayan yüz binlerce insanı evlerini terk etmek zorunda bıraktı. Yerinden edilenlerin büyük çoğunluğu, Lübnan'ın güneyindeki köy ve kasabalardan daha güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere göç etti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve diğer insani yardım kuruluşları, artan nüfus hareketliliği karşısında acil yardım çağrılarını sıklaştırdı. Yerinden edilmiş ailelerin barınma, gıda, temiz su ve tıbbi malzemeye erişimde ciddi sıkıntılar yaşadığı bildiriliyor.

Lübnan makamları, ülke genelindeki okullar, spor salonları ve ibadethanelerin birçoğunu geçici sığınaklara dönüştürdü. Ancak, bu merkezlerin aşırı kalabalık olması ve altyapı yetersizliği, halk sağlığı için yeni riskler oluşturuyor.

Ekonomik krizle zaten mücadele eden Lübnan için bu yeni göç dalgası, mevcut kaynaklar üzerinde benzeri görülmemiş bir baskı anlamına geliyor. Uzmanlar, uluslararası toplumdan acil mali destek ve insani yardım sağlanmazsa durumun daha da kötüleşebileceği uyarısında bulunuyor.

Sizce uluslararası toplum, Lübnan'daki bu insani krize müdahale etmek için yeterli adımları atıyor mu?
lebanon-re-2444560.jpg

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri