“Türkiye Yüzyılı Çocukları” ve “Gönülden Bir Öğün” projeleriyle hem üstün başarı gösteren öğrenciler destekleniyor hem de dezavantajlı çocuklara düzenli beslenme imkanı sağlanıyor. Projelerin temel hedefi, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve çocukların geleceğe daha donanımlı hazırlanmasına katkıda bulunmak.
İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada, üstün başarı gösteren çocuklara yönelik burs desteğinin somut kriterini açıkladı. Gül, LGS’de tam puan alan öğrencilerin bu destekten faydalandığını belirtti.
Vali Gül, “Gerek İstanbul’dan olsun gerekse de Anadolu’da sınava girip 500 tam puan alan öğrencilerimizden İstanbul’u tercih edenlerin tamamına İstanbul Çocukları Vakfı olarak son üç yıldır burs veriyoruz” dedi. Ayrıca, İstanbul’daki yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.
Valiliğin bir diğer önemli projesi olan “Gönülden Bir Öğün” ile sosyal destek ihtiyacı bulunan çocuklara beslenme yardımı yapılacak. Proje kapsamında, eğitim öğretim yılı boyunca bu çocuklara aylık 2 bin lira tutarında beslenme desteği sağlanacak.
Vali Davut Gül, bu desteğin nasıl uygulanacağını, “İhtiyaç sahibi çocuklara bir kart veriyoruz bu karta 2 bin lira para yüklüyoruz. Sadece kantinlerde geçerli, kantinlerde çocuk günlük yemeğini yiyecek” sözleriyle anlattı. Bu uygulamanın amacı, desteğin doğrudan ve kontrollü bir şekilde çocuğun beslenmesine harcanmasını sağlamak.
Vali Gül, sadece akademik başarı değil, farklı alanlardaki yeteneklerin de desteklendiğini vurguladı. “Belki tam puan alamamıştır ama çok güzel piyano çalıyordur ya da sportif başarısı vardır buna benzer arkadaşlarımızı kardeşlerimizi tespit ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu öğrencilere de burs verilmesi ve eğitim hayatlarının kolaylaştırılması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi. İstanbul Valiliği, hayata geçirdiği bu projelerle eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi ve tüm çocukların potansiyelini ortaya çıkaracak bir ortam hazırlamayı amaçlıyor.
Sizce eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için en etkili destek yöntemleri nelerdir?