Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚨 İZBETON Soruşturmasında CHP'li İl Başkanı da Aralarında Olmak Üzere 9 Kişi Tutuklandı

📍İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İZBETON A.Ş. üzerinden yürütüldüğü belirtilen usulsüzlüklere ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden, aralarında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un da bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş. üzerinden yürütüldüğü belirtilen işlemlerde, Gaziemir ilçesindeki Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı projelerinde S.S. İş İnsanları Gaziemir Yapı Kooperatifi üzerinden menfaat temin edildiği iddiasıyla işlem yapıldı.

Şüpheliler hakkında zimmet, nitelikli dolandırıcılık, resmî belgede sahtecilik ve denetim görevinin ihmali suçlamaları yöneltildi. Soruşturma, kooperatif yönetiminin şikayeti, mağdur beyanları ve bilirkişi raporları doğrultusunda ilerledi.

Suç tarihlerinde İZBETON A.Ş. yetkilisi ile kooperatifin yönetim ve denetim kurullarında yer aldığı belirlenen 10 kişi hakkında 9 Nisan 2026 tarihinde gözaltı kararı verilmişti. Haklarında gözaltı kararı bulunan bu 10 kişiden 9'u yakalanarak gözaltına alındı.

1 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi. Soruşturma süreciyle ilgili yasal işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

Sizce bu tür soruşturmalar siyasi kurumlara olan güveni nasıl etkiler?
izbeton-sorusturmasi-chp-ankara-il-baskani-umit-erkol-tutuklandi-tzjf.png

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Geri